Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Branden på Tysklandsfärjan orsakar fler inställda avgångar

Så här rapporterade Kvällsposten om branden under natten till onsdag.
Det utbröt en brand på Peter Pan natten till onsdag. Det ställer till det i TT-lines trafik till Tyskland. Foto: Wolfgang Hägele / Wikipedia
Nu ställs flera avgångar in. Foto: MARTIN KARLGREN

En av TT-Lines färjor fick assisteras av bogserbåtar för att kunna ta sig till kajen i Travemünde i går natt. 

Orsaken var en brand som utlöstes i en av dieselgeneratorerna ombord under tisdagen, uppger bolaget i ett pressutskick.

Nu kommer beskedet om att flera kommande avgångar är inställda. 

Färjan var på väg från Trelleborg via Rostock till Travemünde när branden, som orsakades av en mekanisk skada, utlöstes. Branden kunde dock snabbt släckas och var begränsad till ett begränsat utrymme ombord på färjan.

– Den ska bogseras in till Travemünde den här båten, den har maskinproblem på något sätt efter det här, sa Anders Larsson på Sjöfartsverket då. 

Ombord fanns drygt 200 passagerare som samtliga kom i hamn, enligt TT-Line. Händelsen har dock orsakat flera inställda avgångar.

– Vi har fått ändra fartygen och ändra vår tidtabell så den passar våra kunder. I dag har vi en från Trelleborg som är inställd och tre avgångar i morgon från olika hamnar som är inställda, säger Eva Jönsson fraktförsäljningen på TT-Line till TT.

Brann på färjan 2007

Det är inte första gången det brinner på just den här färjan. 

I augusti 2007 tände någon eld på en vagn med sänglinnen i en hyttkorridor på båten. Peter Pan, som på denna färd hade med sig över 400 passagerare, var på väg från tyska Travemünde till Trelleborg.

Personal på båten kunde snabbt upptäcka den kraftiga rökutvecklingen. De rullade ut vagnen utomhus där den slutligen släcktes.

– Om elden hade spridit sig kunde det fått katastrofala följder, sa Magnus Nilsson, inre befäl på polisen i Ystad vid den tiden.