Vid 4-tiden under natten släckte räddningstjänsten en byggnadsbrand i centrala Klippan. Händelsen rubriceras som mordbrand. Foto: Foto:Jan Emanuelsson/Topnews.Se
Vid 4-tiden under natten släckte räddningstjänsten en byggnadsbrand i centrala Klippan. Händelsen rubriceras som mordbrand. Foto: Foto:Jan Emanuelsson/Topnews.Se

Brandattentat mot ett planerat asylboende

Publicerad

Vid 4-tiden under natten släckte räddningstjänsten en byggnadsbrand i centrala Klippan.

Byggnaden: Ett planerat boende för ensamkommande flyktingbarn.

– Troligtvis kommer rubriceringen att bli mordbrand, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen i Region syd.

Det var vid klockan 03.40 under natten mot lördag som ett automatiskt brandlarm utlöstes på gymnasieskolan i Klippan. Men det var inte själva skolan - utan en anslutande byggnad - som branden blossat upp.

– Det är en tom byggnad som håller på att renoveras till HVB-hem. Vi har tekniker på plats som ska försöka komma fram till vad det är som har hänt där, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen i Region syd.

Misstänker man att den är anlagd?

– Anmälan är inte färdig så det är inte något som vi har konstaterat än. Troligtvis kommer rubriceringen att bli mordbrand.

Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka branden.

– Vi har haft en del sådana här bränder den senaste tiden, säger Jimmy Modin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag