Efter en brand vid ett Willys-varuhus i Malmö fick en person föras till sjukhus. Foto: Andreas Holm
Efter en brand vid ett Willys-varuhus i Malmö fick en person föras till sjukhus. Foto: Andreas Holm

Brand vid varuhus –  en förd till sjukhus

Publicerad

En brand uppstod vid 19-tiden vid Willys varuhus på Östra Farmvägen i Malmö.

Enligt inre befäl vid räddningstjänsten syd ska branden ha uppstått i ett upplag av lastpallar på fastighetens baksida.

En brandman har skadats under släckningsarbetet.

Mycket tyder på att branden i lastpallarna är anlagd.

– Lastpallar börjar knappast brinna av sig själv, säger inre befäl Torbjörn Krokström vid räddningstjänsten Syd.

Lastpallarna fanns under ett skärmtak och höga lågor spreds utmed byggnaden. Räddningstjänsten hade dock inga större problem att bekämpa branden.

Senare visade det sig dock att lågor letat sig in i utrymmet innanför plåtväggen, vilket gjorde att nya insatser behövdes.

En brandman skadades

I samband med räddningsarbetet skadades en brandman och en ambulans kördes fram till platsen.

I fastigheten finns flera verksamheter utöver Willys, bland annat Mekonomen och ett gym. Verksamheterna kunde fortsätta hålla öppet trots branden.

Händelsen kommer sannolikt att rubriceras som skadegörelse alternativt mordbrand.

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag