Brand rasar i villa:
"Helt övertänt"

Publicerad

Ett hus i Grönskåra mellan Åseda och Högsby i Småland brinner för fullt. Det finns inga människor i huset.

Räddningstjänsten är på platsen men kan inte göra något för att rädda byggnaden.

– Huset var helt övertänt redan när de kom fram, säger Calle Persson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Larmet kom omkring klockan 21.15 och redan då slog det ut lågor från fönstren på byggnaden. Det var i ett tidigt skede oklart om någon bor i huset.

– Det ska enligt uppgift vara ett gammalt skrädderi, säger Calle Persson.

Efter att ha talat med närboende kunde polisen fastslå att det med största sannolikhet inte har funnits någon människa i huset när branden började.

Huset uppges ha använts som övernattningsbostad för någon person som ibland kommer till orten för att jaga. Och den personen ska inte ha varit i Grönskåra under lördagen.

Elden har tagit sig genom taket och byggnaden är helt övertänd. Räddningstjänsten koncentrerar sig på att skydda intilliggande byggnader.

Polis, räddningstjänst och ambulans har skickats till platsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag