Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brand på sjukhusområde i Kristianstad – en man gripen

Det brann under torsdagseftermiddagen i två närliggande byggnader på gamla sjukhusområdet.
Foto: Google maps

Det brann under torsdagseftermiddagen på två platser på ett gammalt sjukhusområde i centrala Kristianstad. 

Vid 18-tiden meddelade polisen att en man i 35-årsåldern har gripits misstänkt för mordbrand. 

Larmet om branden på en vårdcentral i centrala Kristianstad kom vid 15.41. Polis, räddningstjänst och ambulans är på plats.

Enligt räddningstjänsten rör det sig om två separata bränder som inte var i samma byggnad. Bränderna släcktes innan de hann sprida sig. Byggnaderna är därför främst rökskadade, enligt polisen. 

På platsen arbetade räddningsstyrkorna med att säkerställa att ingen person fanns kvar i byggnaden. Ett automatiskt brandlarm utlöstes redan innan räddningstjänsten kom till platsen.

Två separata bränder – är det anlagt?

– Har man flera separata brandhärdar skulle jag misstänka det, utan att kunna bekräfta, säger Leif Staffansson.

Misstänkt mordbrand 

Polisen har varit på plats under eftermiddagen och förhört personer. De utreder de båda bränderna som misstänkt mordbrand och utreder även sambandet mellan dem. 

Vid 18-tiden meddelande polisen att de gripit en man som är skäligen missänkt, den lägre misstankegraden. De båda brandplatserna är avspärrade och polisens tekniker ska under kvällen genomföra en undersökning.  

– Vad det är som gör att denna man är misstänkt kan vi inte gå in på i nuläget, säger Patric Fors, polisens presstalesperson.  

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!