Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kraftig brand – villa brann ner till grunden

Villan var helt övertänd redan när räddningstjänsten från Alvesta kom till platsen. Foto: CARL CARLERT

En brand bröt sent på måndagskvällen ut i en villa i utkanten av Alvesta. Huset brann ner till grunden. 

– Den var tyvärr helt övertänd redan när första styrkan kom till platsen, säger Nellie-Kim Millbourn, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst.

Polisen misstänker att branden är anlagd, enligt uppgifter till Smålandsposten.

Larmet om branden kom strax före klockan 23.

Huset är en villa i ett och ett halvt plan som ligger vid Lillekullen, strax öster om sjön Spånen nära väg 25 mellan Alvesta och Växjö.

– Det var övertänt när vi kom till platsen, så då går det inte göra någonting, utan det brinner ner, säger Nellie-Kim Millbourn, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst.

Inledningsvis fanns oro att branden skulle sprida sig till den intilliggande skogen, men vid 02-tiden var branden under kontroll. En insatsledare var kvar på platsen, men väntades lämna inom kort.

– Det man har jobbat med under natten är att se till att det inte sprider sig till vegetationen, säger Nellie-Kim Millbourn.

Alvesta först på plats

Räddningstjänsten från Alvesta var först på plats och förstärks av räddningsledare och enheter från Växjö.

Strax före midnatt hade räddningstjänsten enligt uppgift fått tag i husets ägare som bekräftade att villan stod obebodd.

– Det finns inget som tyder på att det ska vara något folk i huset, säger Fredrik Bratt vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand, enligt Smålandsposten. En teknisk undersökning ska nu genomföras på platsen.

– Det finns ingen naturlig förklaring varför det börjat brinna på det sättet. Vi har spärrat av platsen och upprättat en anmälan om mordbrand, säger Emir Bajric, till tidningen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!