Villan var helt övertänd redan när räddningstjänsten från Alvesta kom till platsen. Foto: CARL CARLERT
Villan var helt övertänd redan när räddningstjänsten från Alvesta kom till platsen. Foto: CARL CARLERT

Kraftig brand – villa brann ner till grunden

Publicerad
Uppdaterad

En brand bröt sent på måndagskvällen ut i en villa i utkanten av Alvesta. Huset brann ner till grunden. 

– Den var tyvärr helt övertänd redan när första styrkan kom till platsen, säger Nellie-Kim Millbourn, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst.

Polisen misstänker att branden är anlagd, enligt uppgifter till Smålandsposten.

Larmet om branden kom strax före klockan 23.

Huset är en villa i ett och ett halvt plan som ligger vid Lillekullen, strax öster om sjön Spånen nära väg 25 mellan Alvesta och Växjö.

– Det var övertänt när vi kom till platsen, så då går det inte göra någonting, utan det brinner ner, säger Nellie-Kim Millbourn, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst.

Inledningsvis fanns oro att branden skulle sprida sig till den intilliggande skogen, men vid 02-tiden var branden under kontroll. En insatsledare var kvar på platsen, men väntades lämna inom kort.

– Det man har jobbat med under natten är att se till att det inte sprider sig till vegetationen, säger Nellie-Kim Millbourn.

Alvesta först på plats

Räddningstjänsten från Alvesta var först på plats och förstärks av räddningsledare och enheter från Växjö.

Strax före midnatt hade räddningstjänsten enligt uppgift fått tag i husets ägare som bekräftade att villan stod obebodd.

– Det finns inget som tyder på att det ska vara något folk i huset, säger Fredrik Bratt vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand, enligt Smålandsposten. En teknisk undersökning ska nu genomföras på platsen.

– Det finns ingen naturlig förklaring varför det börjat brinna på det sättet. Vi har spärrat av platsen och upprättat en anmälan om mordbrand, säger Emir Bajric, till tidningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag