Foto: Läsarbild
 Foto: Läsarbild

Brand i Ica Maxis lager – hela butiken utrymd

Publicerad

Ica Maxi i Västra hamnen i Malmö började under måndagen brinna.

Butiken är utrymd.

Det var vid klockan 12.40 på måndagen som det började ryka ordentligt på utsidan av Ica Maxi i Västra hamnen i Malmö.

Kvällspostenläsaren Mats Persson var på plats.

– Vi gick förbi precis när det hade börjat brinna, berättar han.

– Vad vi förstod var det någon som gjort rent plattorna från ogräs med brännare, och det satte i sin tur i gång brand i isoleringen mellan panelen och väggen.

Då brandlarmet gick utrymdes butiken.

Kort senare var räddningstjänsten på plats och klockan 13.30 var branden släckt.

Enligt personer på plats ska det handla om en stor insats för att få stopp på elden - sju enheter från räddningstjänsten plus ambulans.

– Vi fick ett larm klockan 12.45 och är på plats, mer än så kan jag inte berätta just, säger Kim Hild pressinformatör på polisens ledningscentral.

När Kvällsposten pratar med Måns Krook, inre befäl på Räddningstjänsten, berättar han att det har vält in rök och sot i butiken.

– Det brann i ytterväggen och vi har släckt ner branden. Men nu tar vi hål på konstruktionen för att undersöka om det finns några eventuella krypbränder.

– Arbetet där kan nog ta sin stund, vi kontrollerar både utsida och insida, berättar han.

Texten uppdateras löpande.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag