Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kraftig brand i förskola – andra larmet på en timme

Två bränder i Lund under natten.

Det brann kraftigt i en förskola i Lund i natt. Byggnaden gick inte att rädda och fick brinna ner.

– Det var helt övertänt när vi kom fram, säger Max Nilsson, inre befäl vid Räddningstjänsten syd.

Bara en halvtimme tidigare hade räddningstjänsten larmats till en annan brand i närheten.

Strax efter midnatt kom larmet om en brand i ett sophus i närheten av Möllevångsvägen i Lund. Medan räddningstjänsten arbetade med släckningen kom det ett nytt larm, inte långt därifrån.

– Vi larmades därifrån direkt till detta, det var bara en bil som stannade kvar, säger Max Nilsson.

Klockan var då 00.28 och det brann kraftigt i en Montessoriförskola på Kaprifolievägen. Ett sort pådrag med enheter från Lund, Malmö, Lomma och Kävlinge sattes in på platsen.

– Det var helt övertänt när vi kom fram. Det kommer att brinna upp. Vi håller på med begränsning mot andra byggnader på grund av gnistregn, säger Max Nilsson, vid 03-tiden.

Brand i förskola i Lund

Branden i sophuset var vid klockan 01 släckt. Men vid förskolan planerade räddningstjänsten att stanna kvar under morgonen för att kontrollera att branden inte spred sig.

Den senaste tiden har det brunnit i flera byggnader i Lund och polisen misstänker att det handlar om anlagda bränder. Det är ännu oklart vad som ligger bakom nattens bränder.

Viktigast att tänka på – steg för steg.