Branden startade i en radhuslänga. Foto: André Tajti/topnews.seBranden startade i en radhuslänga. Foto: André Tajti/topnews.se
Branden startade i en radhuslänga.  Foto: André Tajti/topnews.se
Fyra personer befann sig i bostaden när branden utbröt. Foto: André Tajti/topnews.seFyra personer befann sig i bostaden när branden utbröt. Foto: André Tajti/topnews.se
Fyra personer befann sig i bostaden när branden utbröt. Foto: André Tajti/topnews.se
När räddningsmanskapet kom fram till platsen var branden fullt utvecklad. Foto: André Tajti/topnews.seNär räddningsmanskapet kom fram till platsen var branden fullt utvecklad. Foto: André Tajti/topnews.se
När räddningsmanskapet kom fram till platsen var branden fullt utvecklad. Foto: André Tajti/topnews.se

Brand i asylboende – startade i en lägenhet

Publicerad

Polis och räddningstjänst larmades på tisdagskvällen till en brand i ett asylboende i Strövelstorp utanför Ängelholm.

Ingen människa kom till skada – men lägenheten totalförstördes.

– Alla fyra som bodde där var hemma när det började brinna men kunde ta sig ut, säger Ronny Lundgren, inre befäl vid räddningstjänsten Skåne nordväst.

Larmet om branden kom 18.37 på tisdagskvällen. Ett stort räddningspådrag med omkring 20 brandmän från bland annat Ängelholm och Helsingborg skickades till platsen.

När räddningsmanskapet kom fram till platsen var branden fullt utvecklad. Enligt de första larmuppgifterna slog stora lågor ut genom fönster i den drabbade lägenheten.

– Lägenheten var helt övertänd. Det har börjat brinna i mitten av en radhuslänga, säger Ronny Lundgren.

Fyra personer fanns i lägenheten när det började brinna, men ska själva ha tagit sig ut. Räddningstjänsten gick sedan in med rökdykare för att försäkra sig om ingen var kvar i bostaden.

Lägenheten totalförstörd

Vid 19.30-tiden bedömdes branden vara släckt.

– Den drabbade lägenheten är dock totalförstörd. Förhoppningsvis kommer folk kunna flytta in i de andra. Vi håller just nu på att kontrollera takkonstruktioner och väggar så vi verkligen har släckt allt, säger Ronny Lundgren.

I nuläget finns det, enligt räddningstjänsten, ingenting som tyder på att branden är anlagd.

– Allt tyder på att det rör sig om en olyckshändelse, säger Ronny Lundgren.

Teknisk undersökning väntar

Var branden har startat är i nuläget oklart.

Polisen ska genomföra en teknisk undersökning av lägenheten, skriver Helsingborgs Dagblad.

Enligt räddningstjänsten Skåne nordväst har lägenheten använts som asylboende.

Magnus Andersson
Magnus Andersson
Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag