Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brand i barnfamiljs lägenhet var anlagd

Det var tidigt på morgonen den 21 januari som det började att brinna i lägenheten i Helsingborg.<p><br></p>
Foto: Stefan Lindblom/HBG-BILD
I den rökfyllda lägenheten på tredje våningen fanns en familj på sex personer - och de fyra barnen tvingades fly röken genom att hoppa ut från ett fönster. Hela familjen fick föras till sjukhus.
Foto: Stefan Lindblom/HBG-BILD
Lägenheten blev totalförstörd i branden.
Foto: Stefan Lindblom/HBG-BILD

De fyra barnen fångades i sin brinnande lägenhet i Helsingborg - och fick kasta sig ut från tredje våningen för att överleva.

Nu säger polisen att branden var anlagd, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

– Det finns inga misstänkta personer, säger förundersökningsledare Matz Härle till tidningen.

Branden bröt ut vid 06-tiden den 21 januari i ett flerfamiljshus på Åragatan i Helsingborg.

Fyra barn och deras föräldrar hade ingen möjlighet att ta sig ut från lägenheten. I stället fick barnen hoppa ut från ett fönster på tredje våningen. Grannar kastade ut sängmadrasser på marken för att dämpa deras fall på tio meter.

Föräldrarna hängde ut genom ett sovrumsfönster och kunde i sista sekund räddas av räddningstjänsten. Samtliga fördes till sjukhus med rökskador. Kvinnan i familjen och flera av barnen fick allvarliga frakturskador.

Polisen har nu kommit fram till att branden var anlagd.

Vi har fått svar från våra tekniker. Rubriceringen på ärendet är fortfarande mordbrand, säger förundersökningsledare Matz Härle till Helsingborgs Dagblad.

Förtegen

Enligt utredningen kan branden ha startat innanför ytterdörren. En granne ska ha hört en smäll innan branden och lagt märke till något som pyrde på golvet utanför den eldhärjade lägenheten.

Polisen är förtegen om ytterligare detaljer kring branden i lägenheten, som beskrevs av räddningstjänsten som "helt utbränd".

Ingen misstänkt finns nu heller i nuläget. Men Matz Härle säger till Helsingborgs Dagblad:

– Vi vet varför det började brinna.

Oklart motiv

Motivet till branden är dock oklart.

– Det finns inget i familjens bakgrund som förklarar det som hänt. De är inte hotade och har inga skulder, har Matz Härle sagt till Helsingborgs Dagblad.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!