En brand har brutit ut i ett blivande asylboende i skånska Ekeby nära Bjuv. Foto: Jan Emanuelsson
En brand har brutit ut i ett blivande asylboende i skånska Ekeby nära Bjuv.  Foto: Jan Emanuelsson

Brand har brutit ut på blivande asylboende

Publicerad

En brand har brutit ut i ett blivande asylboende i skånska Ekeby nära Bjuv.

Krossade fönster har upptäckts på platsen.

– Den är förstörd, hela byggnaden, säger Christer Nilsson, platschef vid räddningstjänsten i Bjuv.

Larmet om en brand på Allégatan i Ekeby kom strax efter klockan fem på onsdagsmorgonen. Det rör sig om 16 baracker på en mindre yta som har påverkats av branden.

– Minst en byggnad var övertänd när vi kom dit, sedan kan man konstatera flera brandhärdar på platsen. Det är omfattande skador, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid polisen i Region Syd.

Tre stycken brandkårer om totalt omkring 20 brandmän kämpade mot lågorna och från räddningstjänstens håll beskriver man branden som "väldigt omfattande".

Lokalerna är enligt polisen planerat att tas i bruk som asylboende men ingen bor i byggnaderna just nu. Ingen person ska vara skadad.

– Det är ett begränsat område där man har monterat upp baracker, avsedda för flyktingar, säger Hans Nilsson.

Vid 7-tiden var branden under kontroll och räddningstjänsten höll på med eftersläckningsarbete.

– Man höll på att inreda det, tanken var att man skulle börja använda det i januari månad. Det kommer inte gå, byggnaden är så mycket förstörd, säger Christer Nilsson, platschef på räddningstjänsten i Bjuv.

– Det finns plats för 15 personer där och man kan säga att den är förstörd, hela byggnaden.

Rubriceras som mordbrand

Ingen person har gripits och polisen kommer nu att rubricera händelsen som mordbrand.

– Vi misstänker att branden är anlagd. Vi har inga misstänkta i nuläget och inga iakttagelser på platsen så vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, säger Hans Nilsson.

Krossade fönster har upptäckts på platsen.

– Men vad som hänt är för tidigt att säga, säger Christer Nilsson vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten kommer att arbeta med släckningsarbetet på platsen under flera timmar. Senare under dagen, när branden är släckt, kommer man att genomföra en teknisk undersökning.

Matias Rankinen
Matias Rankinen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag