Foto: Stefan Lindblom/HBG-BILDFoto: Stefan Lindblom/HBG-BILD
 Foto: Stefan Lindblom/HBG-BILD
Foto: Stefan Lindblom/HBG-BILDFoto: Stefan Lindblom/HBG-BILD
 Foto: Stefan Lindblom/HBG-BILD

Två gripna efter bråk på asylboende

Publicerad

Polis och ambulans skickades ut efter larm om bråk på en flyktingförläggning i Höganäs på söndagskvällen.

– Personalen låste in sig för att skydda sig, säger inre befäl Nils-Eric Svensson på polisen i nordvästra Skåne.

Två personer fördes skadade till sjukhus och två greps som misstänkta för misshandel.

Larmet kom klockan 18.25 från boendet som ligger inne i Höganäs tätort och är avsett för 15 ensamkommande flyktingbarn. Det byggdes upp under hösten.

Polisen hade redan tidigare under söndagen gjort en utryckning till boendet i samband med ett ärende som rörde skadegörelse. Men den händelsen var överspelad när det nya larmet ringdes in till 112.

Stort pådrag

– Vi har skickat dit tre patruller och det är även två ambulanser på väg, säger Nils-Eric Svensson.

Polisen hade i inledningsskedet inget besked om skadeläget. Bara att det var stökigt och att det kunde finnas skadade som behövde tas om hand.

Vid 19-tiden meddelade Mia Sandgren på polisens ledningscentral i Region syd att läget tycktes ha lugnat ner sig.

– Vi har fått besked att en person ska vara skadad inne på boendet. Men vem det är och hur skadan ser ut vet jag inte, sa hon.

Behöver tolkhjälp

– Patrullerna på plats ska undersöka saken och prata med övriga boende för att utreda vad som har hänt. Men de har svårt att göra sig förstådda så det behövs tolkhjälp också.

Strax före klockan 19.30 kom besked från SOS alarm att två tonårspojkar hade förts med ambulans till sjukhus. De skulle inte vara allvarligt skadade.

I pojke i 15-årsåldern och en 18-åring greps och fördes till polishuset i Helsingborg för förhör. Båda är misstänkta för misshandel.

– Vi ska förhöra dem med hjälp av tolk. Det tar sin tid. Och sedan får vi ta kontakt med socialen och ringa åklagare, säger Nils-Eric Svensson.

Det var under söndagskvällen oklart om de gripna skulle föras tillbaka till boendet om de försattes på fri fot – eller om socialförvaltningen skulle försöka hitta alternativa platser till dem.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag