Johnny Wahlqvist bär numera Ricky Bruchs gamla indiandräkt från Mexiko-OS. Den skulle han gärna visat upp i samband med nöjessatsningen "Shall we dance". Men nu blir det inte av. Foto: Anette Sjöstrand/Ystads Allehanda
Johnny Wahlqvist bär numera Ricky Bruchs gamla indiandräkt från Mexiko-OS. Den skulle han gärna visat upp i samband med nöjessatsningen "Shall we dance". Men nu blir det inte av. Foto: Anette Sjöstrand/Ystads Allehanda

Bråk om foto stoppar styrkelyftarens dans

Publicerad
Uppdaterad
Det blir inget dansande för styrkelyftaren Johnny Wahlqvist i "Shall we dance".
Bråk om ersättning för ett foto har satt krokben.
- Trist att jag ska behöva klä skott för det här, säger Johnny besviket.
Enligt planerna skulle Johnny Wahlqvist vara med i lågbudgetsatsningen "Shall we dance" som arrangörerna hoppas ska säljas till tv.
En av huvudfigurerna var den tunga Johnny Wahlqvist som redan börjat dansa med sin partner. Evenemanget med Richard Herrey som konferencier och Ann Wilson och Dermot Clemenger i juryn skulle dra i gång den 1 oktober på Surbrunnsparken i Ystad.
Men nu blir det utan tungviktsprofilen.
- Jag har inte gjort något fel. Jag lovade ställa upp utan gage och det gäller, säger Johnny Wahlqvist.
Tjafset om ersättning för ett foto på 2 000 kronor och därefter ett motkrav på 6 250 kronor gav dålig stämning mellan arrangören Hasse Åhs och Wahlqvists manager Conny Obrell.

Danspartnern skadad

Men den officiella förklaringen till varför Johnny Wahlqvist inte får vara med är att hans danspartner brutit armen och ingen annan finns att uppbringa.

Olyckligt bråk

- Oenigheten med fotot har ju inget med Johnny att göra, säger Conny Odell som tycker bråket är olyckligt.
KvP har förgäves sökt Hasse Åhs för en kommentar.
Thorbjörn Falk
Thorbjörn Falk

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag