Bostadshus i brand: ”Spridningsrisk”

Publicerad

En villa i Högsby stod i full brand på onsdagskvällen.

Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

– När räddningstjänsten kom till platsen var den i princip nerbrunnen, säger Ola Nilsson på SOS Alarm.

Räddningstjänst och ambulans larmades klockan 17.18 på onsdagen till en brinnande villa i Högsby.

– Man såg enligt inringaren lågor och det handlar om ett bostadshus, säger Ola Nilsson på SOS Alarm.

När räddningstjänsten kom till platsen stod tvåplansvillan mycket riktigt i full brand.

– Den var i princip nerbrunnen, vid framkomst var endast murstocken kvar.

På grund av spridningsrisk har räddningstjänsten arbetat aktivt med släckningen.

– Man skyddade intilliggande natur och byggnader och kontrollerar så att spridning inte sker. Någon släckningsbil kommer vara kvar där till midnatt, då insatsen beräknas avslutas. Det är mest för att bevaka så det inte tar fyr igen, säger Ola Nilsson.

De två ambulanserna som skickades dit kunde lämna platsen utan någon patient.

Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag