Boris Lennerhov, 58, drabbad av cancer

Foto: Robin Aron

Tv–kändisen Boris Lennerhov, vd på Gekås, har drabbats av cancer i lymfkörtlarna. Detta bekräftar Ulf Öjerklint, ordförande i Gekås styrelse, för Kvällsposten.

Han kommer att vara sjukskriven i flera månader och behandlas med cellgifter.

– Misstanken kom för tio dagar sedan under en rutinkontroll, berättar Ulf Öjerklint.

Boris Lennerhovs behandlingar inleddes i dag, måndag, och enligt uppgift ska han må bra.

– Vi kommer att ha daglig kontakt med honom, berättar Ulf Öjerklint som i samförstånd med Boris Lennerholm gick ut med informationen om sjukdomen under måndagen.

Boris Lennerhov har valt att inte kommentera sjukdomen.

– Vi har kommit överens om att jag talar med medierna, säger Ulf Öjerklint.

Lymfomen som upptäcktes under en rutinkontroll för snart två veckor sedan beräknas hålla Lennerhov borta från jobbet i Ullared i minst tre till fyra månader. Han vilar nu ut i hemmet i Båstad.

– Vi räknar givetvis med att han kommer tillbaka, säger Öjerklint och tillägger:

– I ett kort perspektiv ska det inte påverka verksamheten så mycket. Vi är organiserade i dotterbolag och det operativa arbetet kan skötas av andra vd:ar.

Känd från tv

Den 58-årige Boris Lennerhov har varit frekvent förekommande i tv-serien med samma namn som varuhuset, Ullared. Han har bland annat synts spejandes efter kunder från varuhusets tak.

– Vi försöker stötta honom så gott vi kan och ser gärna att medierna låter hans familj vara i fred då de har mycket att tänka på just nu, säger Öjerklint som tycker att Boris Lennerhov har tagit sitt cancerbesked på ett bra sätt.

– Nu koncentrerar han sig till fullt ut på att ta hand om sin sjukdom.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!