Kvinnan ska ha druckit en tredjedels flaska Baileys. Foto: Annika EngvallKvinnan ska ha druckit en tredjedels flaska Baileys. Foto: Annika Engvall
Kvinnan ska ha druckit en tredjedels flaska Baileys. Foto: Annika Engvall
Hon ska även ha börjat äta ett wienerbröd. Foto: Joel NilssonHon ska även ha börjat äta ett wienerbröd. Foto: Joel Nilsson
Hon ska även ha börjat äta ett wienerbröd. Foto: Joel Nilsson
Hon ska också ha varit sugen på sniglar. Foto: Fernando DiazHon ska också ha varit sugen på sniglar. Foto: Fernando Diaz
Hon ska också ha varit sugen på sniglar. Foto: Fernando Diaz

Bombhotade affär
– ville äta sniglar och dricka Baileys

Publicerad

En matvarubutik i danska Vig fick evakueras under tisdagen efter att ett bombhot kommit in via telefon.

Bakom hotat stod en kvinna som tros ha ringt in samtalet från butikens lager.

– Hon hade börjat äta wienerbröd och sniglar och dessutom sköljt ner allt med en tredjedels flaska Baileys, säger butikschefen René Rasmussen som citeras av bt.dk.

Bombhotet ringdes in till larmcentralen under tisdagen.

Både butikspersonal och kunder evakuerades ut ur lokalen, men i samma veva fick personalen plötsligt syn på en person som fanns kvar inne i butiken.

Butikschefen René Rasmussen berättar för Nordvestnyt – som citeras av sn.dk – hur medarbetarna genom fönstret kunde se kvinnan.

– Jag hade precis varit runt i butiken tillsammans med en polis för att se till att alla hade kommit ut. Men hon måste ha gömt sig på lagret. Det ska också ha varit därifrån som hon ringde in hotet, säger René Rasmussen.

Erkänner hotet

Polisen ingrep och lyckades under visst tumult få ut den skrikande kvinnan ur butiken.

– Men hon hade hunnit ta för sig av våra varor. Hon hade börjat äta wienerbröd och sniglar och dessutom sköljt ner allt med en tredjedels flaska Baileys, säger René Rasmussen till Nordvestnyt.

Enligt Midt- og Vestsjællands Politi var kvinnan kraftigt berusad när polisen fick tag på henne och hon fick sedan följa med till stationen för tillnyktring. Enligt polisen har kvinnan erkänt att det var hon som ringde in hotet.

Efter förhör försattes hon på fri fot, men kan vänta sig rättsliga efterspel, enligt sn.dk.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag