Bombattacken mot klubben inträffade på Grängesbergsgatan i Malmö Foto: Oscar Persson
Bombattacken mot klubben inträffade på Grängesbergsgatan i Malmö  Foto: Oscar Persson

Bombattack mot svartklubb i natt

Publicerad
Uppdaterad
En sprängladdning placerad på dörren till en svartklubb i Malmö detonerade med en kraftig explosion i natt.
Oroliga boende i kvarteren kring Grängesbergsgatan ringde 112.
- Vi har skickat fyra patruller plus tekniker, säger vakthavande befäl Marie Keismar vid Malmöpolisen strax efter larmet i natt.
I den angripna fastigheten finns tre företag, bland annat en bildelsförsäljare.
Men bakom den exploderade dörren ska det enligt uppringare till polisen finnas en svartklubb.

Inga teorier

I går kväll fanns inga människor i huset. Sprängladdningens åverkan begränsades därför till skador på fasaden och ingången. Efter en teknisk undersökning upprättades en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, skriver TT.
- Det fanns några personer i närheten, men ingen skadades, säger Marie Keismar.
Polisen hade i natt inga teorier om varför någon velat spränga på adressen.
Eva Sternäng
Eva Sternäng

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag