Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bo, 74, vill att internet stängs: "Livsfarligt"

Bo Bergman, 74, vill att internet stängs ner. Foto: Jari Välitalo/Hallandsposten

Föga anade 74-åriga Bo Bergman att hans insändare om att internet borde stängas ner skulle bli ett klickmonster på Hallandspostens hemsida. Själv vägrar han att skaffa en dator och beblandar sig inte med internet.

– Det hade varit bäst att det stannat kvar i det militära och aldrig spridits vidare till oss andra, säger han till Kvällsposten.

Bo Bergman, 74, från Simlångsdalen skrev en insändare i Hallandsposten där han propagerar för att internet borde stängas ner. Den kontroversiella insändare har nu delats flitigt på sociala medier och fått över 26 000 klick på Hallandsposten.se, bara några få artiklar i fjol i samband med liverapporteringen kring stormarna Sven och Simone har kommit upp i fler klick, avslöjar man på tidningen.

"Många håller med"

I insändaren uttrycker Bo en oro för internets utveckling och ser ingen annan utväg än att det stängs ner.

Mitt förslag: Stäng ner internet! Går inte, har gått för långt, säger säkert ni. Icke! Återför internet till den militära avdelningen, om ens där, innan allt rasar ihop. Skrota det kanske där också.

Bo Bergmark, som är en flitig insändarskribent, säger till Kvällsposten att han är glad att hans text fått så mycket uppmärksamhet.

– En del har en helt annan syn, men det är många som håller med också. De som är lite äldre är nog mer på min sida, säger han.

Men du vill alltså att man ska stänga ner internet?

– Jag har ju levt ett helt mansliv och det är en känsla jag har inom mig att det här håller inte i längden, det kommer barka åt skogen. Internet håller på att växa oss över huvudet, det kommer ta över ruljansen överallt om det får fortsätta växa.

"Det är livsfarligt"

Bo Bergman själv har han ingen dator och har aldrig haft med internet att göra, men via sin son har han fått en inblick i vad som finns där och han medger att det också finns positiva delar med internet.

– Det är underbart när det används i rätt syfte och det är bra för ensamma människor. Men mycket av det svarta i världen sprids via internet, kriminalitet, människohandel, ska vi bara blunda? Och så har vi alla hackers, det är livsfarligt. Vi räknar ju med cyberkrig i dag. Om vi kunde bli av med de som missbrukar det vore det idealiskt. Men hur det ska gå till? Jag vet inte.

Har du nån idé?

– Tänk om det blir så att internet sprängs inifrån, det är en tanke jag har. För att det blir överbelastat, och det blir en implodering. Sen kommer det något nytt som är mer säkert och avancerat, det behöver ju inte kallas internet, där allt gott fick finnas kvar men vi blev av med allt det svarta. Men det är väl en dröm... Det kanske är lite naivt av mig.

Vägrar ha dator

Hur tänker du gå vidare med den här idén?

– Jag ska sätta mig ner och prata med min son, han kanske har några tankar om hur man skulle kunna lösa det här, han har doktorerat i det här med dataspel och vet så mycket mer än jag.

Bo Bergman planerar inte att skaffa någon dator inom den närmsta framtiden.

– Nej, jag ska aldrig ha nån dator, jag är väl lite udda. Ingen vågar stänga av sin mobil i dag, jag tror att det nya kommer vara att vara oåtkomlig och att ha gott om egen tid och skriva med penna på papper, säger han till Kvällsposten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!