Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blottare greps vid tingsrätten i Malmö

Larmnummer att ha koll på
Anställda vid förvaltningsrätten i Malmö blev utsatta för blottning.Foto: TT NYHETSBYRÅN
Mannen greps efter att ordningsvakter vid tingsrätten fått syn på honom.Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Anställda vid förvaltningsrätten i Malmö utsattes under fredagen för blottning. 

Nu har en person gripits misstänkt för sexuellt ofredande.

– Den misstänkte gärningsmannen greps odramatiskt, säger Ulf Cederborg, säkerhetschef vid Malmö tingsrätt.

Förvaltningsrätten och tingsrätten ligger ett stenkast från varandra på Kalendegatan i centrala Malmö och kring kvarteret finns därför regelbunden närvaro av ordningsvakter och polis.

Under den gångna veckan blev olika anställda vid förvaltningsrätten utsatta för en man som blottade sig, vid två olika tillfällen. Mannen ska ha lämnat platsen direkt efter de båda incidenterna.

Enligt Ulf Cederborg ska båda incidenterna skett under fredagen och polisanmälts som sexuella ofredanden. Varpå information om händelserna gick ut till anställda vid domstolskvarteret. Även signalementet för den misstänkta blottaren gick ut.

– Efter information från Förvaltningsrätten så ökade våra vakter den yttre tillsynen av domstolsbyggnaden, säger Ulf Cederborg.

Ordningsvakter larmade 

Senare under fredagen såg ordningsvakter på tingsrätten en person som stämde in på signalementet och kallade på polis.

– Den misstänkte gärningsmannen greps odramatiskt i samverkan mellan polis och ordningsvakter. Ett bra exempel på hur sådant samarbete kan fungera, säger Ulf Cederborg.

Mannen är nu misstänkt för sexuellt ofredande.

– Detta är ytterligare ett exempel på vilken hög nivå våra ordningsvakter håller och att vi jobbar aktivt med att skapa säkerhet och trygghet inne i och utanför domstolsbyggnaden, säger Ulf Cederborg.