LEVDE MED HUNDARNA. 42-åringen avskärmade sig från omvärlden efter ett cancerbesked och levde med sina hundar i sitt barndomshem i danska Hejsager. Efter att grannar slagit larm om att hundarna förde ovanligt mycket oväsen hittades hans kvarlevor i villan. Foto: Norde Ernst Van
LEVDE MED HUNDARNA. 42-åringen avskärmade sig från omvärlden efter ett cancerbesked och levde med sina hundar i sitt barndomshem i danska Hejsager. Efter att grannar slagit larm om att hundarna förde ovanligt mycket oväsen hittades hans kvarlevor i villan.  Foto: Norde Ernst Van

Blev uppäten av sina hundar

Publicerad
Uppdaterad
Cancersjuke Brian Thomsen, 42, dog ensam och instängd i sitt hus nära danska Haderslev. När sjukvården med hjälp av låssmed tog sig in återstod bara rester. Brian hade blivit uppäten av sina hundar.
Det är tidningen Ekstrabladet som berättar om Brian Thomsens tragiska och makabra öde.
42-åringen levde omgiven av hundar i sitt barndomshem, en villa i Hejsager utanför Haderslev på södra Jylland.
Tidvis kunde han ha ett 15-tal djur - men just nu var där bara fem eller sex.
För åtta år sedan drabbades Brian Thomsen av cancer i käken - och efter den diagnosen drog han sig undan och ville inte träffa folk.
Nu kunde han inte längre äta normalt utan levde på sondmat. Med jämna mellanrum kom en sjuksköterska hem till patienten och hjälpte till med beställning av medicin och näringslösning.

Grannarna larmade

Senast hade hon varit där den 23 november och apoteket hade levererat varorna till dörren som avtalat.
Nästa besök var bestämt till den 7 december - men den 30 november ringde Brian Thomsens granne till kommunen och sa att något verkade vara fel eftersom hundarna skällde och gnällde mer än vanligt inne i huset.

Chockades av vad de såg

Sköterskan och en person från hemtjänsten fick hjälp av låssmed att öppna dörren. De blev chockade av synen som mötte dem.
- De hittade mannen sittande i en stol. Hundarna hade ätit det mesta av hans kropp, säger en anonym uppgiftslämnare till Ekstrabladet.

Hundarna avlivades

De förvildade hundarna trampade omkring i sin egen avföring inne i huset. Polisen bekräftar allt och tillägger att alla hundarna avlivades redan samma kväll.
42-åringens farbror Kaj Thomsen, som bor alldeles i närheten, säger att det var Brians eget val att leva som enstöring.
- Det respekterade vi. Det fanns inget att göra åt det. Han hade inget lätt liv.
- Så när allt kommer omkring är detta faktiskt en befrielse. Nu har han fått frid, säger Kaj Thomsen.

Inte kommunens fel

Kommunalrådet i Haderslev, socialdemokraten Jens Christian Gjesings, ser inget fel på kommunens agerande.
- Den här mannen valde själv att leva sitt liv tillsammans med sina hundar och det varken kan eller ska kommunen lägga sig i, säger Gjesings till Ekstrabladet.
- Mina medarbetare har gjort vad de skulle och mer därtill. Det är jag stolt över.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag