Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blev tidigt utpekad för mordet på affärsmannen

Vladica Milosevic Kolacar kopplades på ett tidigt stadium samman med mordet på en affärsman i Malmö förra vintern. Han greps i januari i år i en lägenhet i Stockholm.
Samtidigt hämtade polisen in en 60-årig malmöbo som misstänks ha beställt mordet. Och en 43-åring från Landskrona som enligt polisutredningen skaffade fram mordvapnet och förmedlade kontakten mellan malmöbon och mördaren.

Kräver livstid

Alla tre pekas ut av åklagarens huvudvittne - en 28-årig österrikare som umgicks med Milosevic i Sverige. Dessutom har två personer suttit häktade misstänkta för skyddande av brottsling och för att ha hjälpt mördaren att gömma sig. Vice chefsåklagare Bo Birgersson krävde livstids fängelse för Milosevic och mannen som anklagas för att ha beställt mordet och tio år för landskronabon. "Dåliga bevis" Men när mordrättegången avslutades i går beslutade rätten att alla misstänkta skulle släppas ur häktet. Domstolen anser att bevisen är för dåliga för att fälla de misstänkta för mordkomplotten. Beslutet tyder på att alla frias helt när domen kommer om ett par veckor.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!