Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blev inte upplockad av bussen – torkades ut

Under hypnos skulle styrkelyftaren Johnny Wahlqvist sätta världsrekord i bänkpress.

Men efter att inte ha plockats upp av bussen drabbades han av uttorkning och rosfeber har han vårdats i över en vecka på sjukhus.

– Jag blev överhettad något fruktansvärt den där vansinnesdagen, säger han.

Fakta Rosfeber:

Rosfeber är en infektion i huden som orsakas av bakterier som normalt kan finnas på huden även när man är frisk. Om man har sprickor eller sår i huden kan bakterierna tränga in. Vanliga symptom är rodnad som snabbt breder ut sig, smärta och svullnad samt feber. Rosfeber behandlas med anitbiotika. Källa: Vårdguiden

Den tionde augusti skulle han genomföra världsrekordförsöket. Tillsammans med sin hypnotisör har han tränat för att under det transliknande tillståndet uppbåda hela sin potential vad gäller muskelstyrka. Den 18 juli hade han besökt sin hypnotisör i Svedala och skulle ta bussen hem till Simrishamn igen.

Johnny Wahlqvist stod vid hållplatsen och väntade, men ingen buss stannade för att plocka upp honom. Han säger att tre bussar åkte förbi innan den fjärde till slut stannade. Då hade han väntat i över tre timmar. Det var en varm och solig dag – närmare 30 grader – och ingen bänk fanns vid hållplatsen att vila på. Han hade inte med sig sin mobiltelefon och kunde därför inte heller ringa en taxi.

Väntan satte sina spår.

Som i Sahara

– Jag blev överhettad något fruktansvärt den där vansinnesdagen. Fick en sådan uttorkning som man får i Sahara. Det var den värsta dagen i mitt liv.

När han äntligen kom hem var han helt utmattad och han kommer bara vagt ihåg de följande dagarna. Den 25 juli blev han inlagd på sjukhuset, där det konstaterades att han förutom uttorkning också drabbats av rosfeber. Ena handen är också nästan helt bortdomnad och måste eventuellt opereras. Han ligger nu på isoleringen i Kristianstad med antibiotika intravenöst och väntar på att bli tillräckligt bra för utskrivning.

Världsrekordförsöket – att lyfta 362,5 kilo – är inställt på obestämd framtid.

– Det känns inte bra, det känns för jävligt. Och att det är för en sådan här löjlig grej, att de inte tar upp en på bussen och att man ska bli dålig på grund av det, det är helt vansinnigt.

Kritiserar Skånetrafiken

Han anser att Skånetrafikens agerande är det som har utlöst hela sjukdomsanfallet och han har varit i kontakt med bolaget. Han tänker kräva ersättning för det inträffade.

– Det ska kosta Skånetrafiken, det har jag sagt. Jag höll ju på att mista livet. "Gör en skrivelse så får vi ta upp det i styrelsen", sa de. Nu håller min manager på att göra en skrivelse till dem. Och godtar de inte den, tar jag det vidare. Jag vill inte att någon annan, äldre råkar ut för detta.

Att Johnny Wahlqvist skulle försöka sätta världsrekordet under hypnos, har att göra med tanken på att man bara utnyttjar tio procent av sin potential vid medvetet tillstånd. Det nuvarande bänkpressrekordet är 357,5. Han är själv förvissad om att hade inte det här hänt, hade han slagit det gamla rekordet den tionde augusti.

– Jag är helt övertygad om det. Jag har träffat hypnotisören fem gånger och han är väldigt positiv.

Ger inte upp

Han har ännu inte gett upp hoppet om att kunna sätta världsrekordet. Men nu ska han fokusera på att bli frisk och när ett eventuellt nytt försök kan ske vet han inte i dagsläget.

– Man måste bida sin tid, det är bättre än att sätta i gång direkt, komma halvvägs och så får man åka in igen.

Han hoppas bli utskriven senast på måndag, då han fyller 40 år. Med allt som har hänt, blir dagen förmodligen inte så som Johnny Wahlqvist hade tänkt sig.

– Först tänkte jag fira på Hotell Svea men nu när jag har legat här på sjukhuset har jag varken ork eller lust att hålla på och dra i det runtomkring. Jag och min flickvän går ut och äter en god bit mat och sen kanske jag bjuder hem några vänner.