Peter Ejderbrand hade gjort sin sista arbetsdag på sitt dåvarande jobb – då vann han på triss.Peter Ejderbrand hade gjort sin sista arbetsdag på sitt dåvarande jobb – då vann han på triss.
Peter Ejderbrand hade gjort sin sista arbetsdag på sitt dåvarande jobb – då vann han på triss.
"Det var bara en kul grej, men jag hade tur", säger vinnaren som skrapade hem 50 000 kronor."Det var bara en kul grej, men jag hade tur", säger vinnaren som skrapade hem 50 000 kronor.
"Det var bara en kul grej, men jag hade tur", säger vinnaren som skrapade hem 50 000 kronor.

Blev arbetslös – vann på triss dagen därpå

Publicerad

Det kunde inte komma mer lägligt. Helsingborgsbon som just blivit arbetslös vann 50 000 på triss.

– Man får vara glad för det man får, säger vinnaren Peter Ejderbrand.

Dagen efter Peter Ejderbrand gjort sin sista arbetsdag på dåvarande jobbet, gick han spontant in och köpte en trisslott.

– Jag brukar inte köpa trisslotter, det var bara en kul grej, men jag hade tur.

Lotten visade sig vara en fullträff som ledde hela vägen till TV4:s morgonsoffa. Där han i morse skrapade triss i livesändning och kammade hen 50 000.

– Ja, det var lite tur kan man säga, man får vara glad för det man får, säger

han.

Om att delta i programmet säger han:

– Det var pirrigt eftersom allt är nytt, men väldigt intressant att se hur det går till bakom.

Hade hoppats på större vinst

Han erkänner att han när han väl var där hade hoppats på lite mer.

– Ja, 500 000 i alla fall. Då hade det ju känts som om man vunnit någonting. Det är ju en chans i livet det här, så det är en liten besvikelse att det inte blev mer. 50 000 är ju inte så mycket i dag.

Men något kanske du kan unna dig?

– Ja, en resa framåt sommaren kanske, eller något till mina barn, de är i körkortsåldern.

– Tanken var att investera i något nytt till motorcykeln men det blir nog kanske inte riktigt så.

Däremot ser det ut som om arbetslivet kan komma att blomstra framöver.

– Ja, jag har något på gång så vi får hoppas på positivt utslag på det.

Malin Forsberg
Malin Forsberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag