Vellinges mörkblå och dansande tomte skämtar om jämställdhet. "Extremt dåligt omdöme" kallas julkortet.
Vellinges mörkblå och dansande tomte skämtar om jämställdhet. "Extremt dåligt omdöme" kallas julkortet.

Blå tomte med halvnakna damer retar skånepolitiker

Publicerad
Uppdaterad
Det julkortet blev kanske i lustigaste laget.
Vellingebossen Göran Holm dansande med tre halvnakna damer kallas "extremt dåligt omdöme".
Kommunalrådet Göran Holm (m) ville skoja till det lite när han skickade julhälsning till sina närmaste kontakter och medarbetare.

"Bara smaklöst"

Han gav en tidigare anställd i Vellingebostäder, Sture Lindström, i uppdrag att teckna kortet, skriver Sydsvenskan. Av tre varianter valde Holm sedan den mest lättklädda. På det dansar tomten i form av kommunalrådet själv med tre barbröstade töser. Han jublar att "jämlikhet och låg kommunalskatt tycker jag om!" - men det är inte alla som uppskattar den inställningen. - Ett exempel på extremt dåligt omdöme. Det är bara smaklöst, inte ens roligt, säger Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (s) till Sydsvenskan. - Jag hoppas att hans fru pratar med honom.

"Måste få skämta"

Även kommunalrådet i Kävlinge, Pia Almström, distanserar sig och säger att "personligen skulle jag aldrig skicka ett sådant kort". Men Göran Holm själv har inget att skämmas för: - Man måste få skämta med folk, man får inte ta det så jädra bokstavligt, säger han till Sydsvenskan. Den som inte kan skämta om allting, han har inte så kul här i livet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag