Biltjuv kraschade in i trädgård

Publicerad

En boende i samhället Rydsgård fick på lördagskvällen ett mycket oväntat besök.

Vid 21-tiden kraschade en bil plötsligt in i trädgården, skriver Ystads Allehanda.

De som färdades i bilen stack – kanske för att bilen var anmäld stulen.

Enligt tidningen inträffade olyckan några minuter efter 21. Plötsligt stod det en främmande bil i trädgården på adressen.

Ingen verkar ha skadats fysiskt och av den eller de som satt i bilen finns inga spår, bilen var tom när polisen kom till platsen för att leta efter föraren och andra bevis.

Bilen var låst och tom

En teori är att föraren lämnade i all hast eftersom bilen tidigare under lördagskvällen rapporterats stulen.

En detalj väcker dock lite frågor hos polisen.

– När vi kommer fram är den låst och tom. Det hör väl inte till vanligheterna att en biltjuv låser efter sig. Det är lite frågetecken på det, så det blir en utredning om hur det har gått till, säger Anders Nilsson, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i region syd till Ystads Allehanda.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag