Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Biljakt i natt – ankare kastades mot polisbil

Biljakten skedde i Sölvesborg.
Polisen tvingades preja bilen. Foto: WDnet Digital Creation Studio / Colourbox

Under natten bestämde sig en polispatrull för att genomföra en fordonskontroll i Sölvesborg. 

Men bilen vägrade stanna – i stället startade en biljakt genom staden. 

– Under färden kastar de ut saker från bilen för att stoppa polisbilen bakom. Bilbatteri, spett, ankare och dylikt. Poliserna får då backa tillbaka för att inte bli skadade, säger Magnus Hansson vid Karlskronapolisen till BLT.

Polispatrullen upptäckte att bilen i Sölvesborg hade körförbud och bestämde sig för att stoppa den. Men föraren i bilen vägrar stanna på polismans tecken.

”Ett förföljande inleds och ett flertal polispatruller ansluter för att få stopp på bilen”, skriver polisen på sin hemsida.

Det blir en biljakt som varar i ungefär 20 minuter.

– Det går på cykelbanor, över gräsytor, i hög hastighet på E22 och i lägre hastighet i villakvarter, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Prejade bilen 

För att försöka stoppa förföljandet kastas det olika föremål mot polisbilen för att få den att stanna.

– Det är bilbatteri, spett, ankare och dylikt. Poliserna får då backa tillbaka för att inte bli skadade, säger Magnus Hansson vid Karlskronapolisen.

Jakten genom Sölvesborg pågår i ett antal minuter. 

– I låg hastighet inne i Sölvesborg lyckas man preja av bilen. De sätter den i sidan så att den hamnar i diket. Två personer grips, säger Magnus Hansson.

 De gripna är två män som är i 30-årsålden. De misstänks nu för en rad olika brott, bland annat försök till grov misshandel och rattfylleri under påverkan av narkotika. Båda bilarna fick plåtskador och har bärgats från platsen. Men inga personer skadades under förföljandet. 

Ladda ner KvP:s nyhetsapp.