Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Biljakt efter knivbråk – tre fördes till sjukhus

Tre personer har gripits i Malmö efter det att ett knivbråk urartat och lett till en biljakt i de centrala delarna av staden sent på onsdagskvällen.

En man och en kvinna lämnade ett lägenhetsbråk och vid halv tolv-tiden tillförskansade de sig med hot en bil vid en bensinmack.

– Vi utgår från att det har skett ett bråk i lägenheten med tre inblandade personer och efter det så springer två av dem ut därifrån, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl, till TT.

Tio minuter efter bilkapningen får poliser syn på bilen vid Möllevången och en förföljning påbörjas. I jakten körde det nu gripna paret på en annan bil, men personerna i den bilen ska ha klarat sig oskadda. Förföljandet fortsatte mot Skånes universitetssjukhus, SUS, där bilen stannade.

Mannen, som körde bilen, brottades ner på marken och greps. Han undersöktes dock under natten för eventuella skador. Även kvinnan greps, hon hade lindriga stickskador efter det tidigare lägenhetsbråket och vårdas även hon på sjukhus.

Hittades i lägenhet med stickskador

Det var först när mannen greps och han hade berättat om bråket som polisen fick vetskap om den tredje inblandade. Enligt Sydsvenskan sade han att han knivhuggit en man.

Den mannen hittades i lägenheten med stickskador och fördes till sjukhus. Han var vid medvetande när polisen hittade honom, men skadeläget var under natten oklart.

– Samtliga tre är på sjukhus, samtliga är också gripna men det kan också vara så att de är brottsoffer. Men det får utredningen visa, säger Magnus Lefèvre.

Mannen som körde bilen är misstänkt för mordförsök, grovt rån och en rad trafikbrott, kvinnan för grovt rån och mannen som hittades i lägenheten för grov misshandel – men fler brottsmisstankar kan tillkomma för samtliga inblandade.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!