Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilförare försökte simma från polisen

Foto: Emil Nordin

Den 29-årige bilföraren försökte undkomma polisen genom att simma ut i vattnet.

Mannen greps dock en knapp timme senare efter assistans från räddningstjänsten i Växjö.

– Han misstänks för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycksplats, säger polisens informatör Nils Norling

Det var vid fyratiden på söndagsmorgonen som en polispatrull fick syn på det vingliga ekipaget i Hovshaga i Växjö. Patrullen försökte stoppa fordonet, men bilföraren tryckte gasen i botten och försökte undkomma.

I bilen fanns två personer, 29-åringen och en 24-årig passagerare.

Det hela artade sig till en biljakt, eller efterföljande på polisspråk, som drog ut på Norrleden och vidare förbi flygplatsen. Vid bron till Helgö tvärnitade bilen och 29-åringen rusade ur fordonet och kastade sig i vattnet.

– Bilföraren ska ha simmat rakt ut i vattnet i försöken att undkomma patrullen, säger Nils Norling.

Polispatrullen tvingades rekvirera hjälp från räddningstjänsten som en stund senare satte en båt i vattnet. I båten fanns även de två poliserna.

Det hela blev till en dramatisk räddningsaktion eftersom det även fanns en risk att 29-åringen skulle drunkna. Flytvästar fanns med i båten.

Klockan 04.42 kunde 29-åringen gripas ute i vattnet och föras in till land i båten. Under dramat deltog även en polishund som vid ett tillfälle själv försökte ge sig efter den simmande bilföraren.

Även passageraren greps av polisen, misstänkt för narkotikabrott.