Bilen blev hängande på räcket – upp och ner. Foto: / Anders Gronlund www.strixphoto.net
Bilen blev hängande på räcket – upp och ner. Foto: / Anders Gronlund www.strixphoto.net

Bil voltade och blev hängande på räcke

Publicerad

Bilen voltade och blev hängande över räcket – upp och ner.

Trots detta skadade de två passagerarna endast lindrigt.

– De har haft änglavakt – och det är verkligen tur att ingen satt i baksätet, säger Stefan Stridsberg, styrkeledare vid Tomelillas räddningstjänst.

Polis och ambulans ryckte ut till platsen, men det var räddningstjänsten som kom fram först och inledde insatsen.

Det var klockan 18.41 på lördagen som SOS Alarm fick in larmet från platsen.

Bilen har singelkrockat på väg 19 vid Eljaröd utanför skånska Tomelilla.

Två passagerare är skadade

Två personer är skadade i singelolyckan. De är ute ur bilen.

Varför bilen voltade av vägen – och sedan blev hängande över räcket – är oklart.

– Bilen har av okänd anledning gått av vägen och farit ut i skogen, säger Calle Persson vid polisens regionledningscentral.

Väg 19 är avstängd

Tomelillas, Lövestads och Brösarps räddningstjänster var på plats och sanerade efter olyckan.

Under arbetet var väg 19 stängd.

– Bilen hänger nerför räcket. De har haft änglavakt, och det är verkligen tur att ingen satt i baksätet. Då hade det blivit helt andra följder, säger Stefan Stridsberg vid Tomelilla räddningstjänst.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag