Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bilen som Karolins mördare använde

Läkaren Karolin Hakim, 31, mördad – detta har hänt.
Den här bilen använde de tre männen som jagas för mordet på Karolin Hakim. Den stod parkerad på Sergels väg i Malmö innan hon sköts och mördarna flydde i den. Foto: Polisen
Läkaren Karolin Hakim mördades den 26 augusti på Sergels väg i Malmö. Hon höll sitt barn i famnen. Foto: Privat / Privat

Nu släpper polisen en bild på den bil som användes vid mordet på småbarnsmamman Karolin Hakim i Malmö. Bilden togs samma dag hon mördades.

Polisen är intresserad av alla iakttagelser som har gjorts av fordonet.

– Allt är av intresse, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Polisen är intresserad av alla iakttagelser av fordonet, så som var den har setts, var den har parkerats, var den har tankats, vem eller vilka som uppehållit sig vid den, om den har varit på verkstad för reparation eller däckbyte eller om den tvättats. 

Bilen såldes i Malmö den 21 augusti. En 23-årig man som i dag sitter häktad misstänkt för medhjälp till mord, mordförsök och grovt vapenbrott kopplas till bilen.

Han är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, medhjälp till försökt till mord och medhjälp till grovt vapenbrott.

Han nekade under häktningsförhandlingen i förra veckan till all inblandning i mordet. I går överklagade 23-åringen tingsrättens beslut att han ska vara häktad. Hovrätten meddelade med vändande post att han ska vara fortsatt häktad.

– Han nekar till misstankarna. Jag kan inte säga mycket mer än så. Det är yppandeförbud och min klient vill inte att jag ska prata med media, säger Jesper Montan som är 23-åringens ombud.

Bilen, en Mercedes-Benz C 200, är tillverkad 2001 och är ljusgrå, Flera vittnen såg bilen och männen när den stod parkerad på Sergels väg på förmiddagen den 26 augusti. Föraren ska ha varit omaskerad.

Männen spanade på den adress där Karolin Hakim bodde med sin sambo och det två månader gamla barnet.

På andra sidan gatan hade Karolin Hakims sambo parkerat sin bil och var på väg mot den med sitt barn i famnen när männen började skjuta på honom. Han tappade barnet som togs upp av sin mamma.

Skrek till männen

Karolin Hakim hördes kort efter att hon tagit upp sitt barn skrika till männen:

– Vad håller ni på med?

Några ögonblick senare sköts hon med flera skott, tappade sitt barn och föll till marken. Försöken att rädda hennes liv misslyckades.

Mördarna flydde direkt efteråt i bilen, körde till en parkering vid Stadiongatan i Malmö och satte eld på bilen. När polisen kom till platsen hittade man vad som tros vara ett av de vapen som mördarna haft.

Senare beslagtog polisen flera patronhylsor som hittades på Sergels väg.

– Jag hörde skotten och hörde hur hylsorna föll i marken, har ett vittne berättat för Kvällsposten.

– Arbetet med utredningen går framåt, säger chefsåklagare Pär Andersson som är förtegen om vilka utredningsåtgärder man vidtar.

Starka reaktioner efter mordet på Karolin:

Inrikesminister Mikael Damberg i ”Lördagsintervjun” om mordet på Karolin Hakim.