Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bilen kraschade rakt in i Sophies hus: "Rädd"

Familjens två små söner hade just lagt sig när en hög smäll hördes i huset. En bil hade kraschat rakt in i familjens villa. Foto: Privat
Bilisten körde ner två staket, en brunn och en stor hög med tegel innan han kraschade in i familjens husvägg Foto: Privat

Sophie och Michael bor i en villa längs med en landsväg i Kävlinge.

Deras två söner hade just lagt sig när en hög smäll hördes i huset.

En bil hade kraschat rakt in i familjens villa.

– Jag såg i ögonen på min äldsta pojke hur rädd han blev. Direkt efter smällen såg vi bilen, som var i full gång. Min man såg mannen springa i väg, säger Sophie.

Söndagen blev en tidig kväll för familjen. I vanliga fall brukar mamma Sofie, sönerna på ett år respektive tre år och pappa Michael sitta uppe en stund tillsammans i vardagsrummet. 

Men just den här kvällen låg båda barnen i sina sängar klockan 18.47.

Och det var tur.

Bil kraschade in i huset

Sofie nattade sin äldsta son när det hördes en hög smäll. Hon kunde inte för sin värld förstå vad som orsakat ljudet.

– Jag såg på min äldsta pojke hur rädd han blev. Först försökte jag förstå vad som hände. Var det min minsta son som trillade ur sängen? Hur kunde det smälla så mycket? Sedan kom min man och sa: Ta ut barnen.

Michael som befann sig i vardagsrummet hade suttit i soffan med ryggen mot väggen när smällen kom. När han tittade ut såg han en bil som kört in i familjens hus.

– Bilen var i full gång och min man såg mannen springa i väg. 

Sophie och barnen gick ut i gästhuset samtidigt som Michael larmade polisen som kom till platsen. 

 

Bilisten körde ner två staket, en brunn och en stor hög med tegel innan han kraschade in i familjens husvägg Foto: Privat

 

Bilen bärgades från platsen men förödelsen på tomten är stor. Bilisten körde ner två staket, en brunn och en stor hög med tegel innan han kraschade in i husväggen. På måndagen är Sophie fortfarande chockad och känslorna far igenom huvudet.

– Ena stunden tänker jag att nu får vi chans att tänka om, eftersom allt är förstört. Sedan drabbas jag av dåligt samvete mot barnen att vi bor på landet. Sedan blir jag arg. Att det inte finns något farthinder. Att trafiksäkerheten prioriteras bort, bara för att man bor på landet.

Familjen har försökt få kommunen att sänka hastigheten på vägen utanför huset. På måndagen hörde Sofie av sig på nytt.

– Då fick vi svaret: "Det var inte så mycket skador, va?". Det kändes rätt så spydigt, säger Sophie.

 

LÄS MER: Bil voltade in i Madeleines trädgård: "Inte första gången"

 

Föräldrarna har försökt prata med treåringen om händelsen.

– Men han har inte sagt så mycket. Han gillar motorer och så, så han ville gå och titta. Jag är glad att han vill sova i sin säng. För det var ju där han var när det smällde.

Ingen är gripen

Polisen har på olika sätt försökt identifiera föraren som kraschade in i huset, bland annat genom att söka med hund i området, men Ingen person är gripen. 

– Vi har kontaktat bilens ägare men det behöver ju inte vara samma person som den som körde. Brottsrubriceringen är smitning, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!