Familjens två små söner hade just lagt sig när en hög smäll hördes i huset. En bil hade kraschat rakt in i familjens villa. Foto: PrivatFamiljens två små söner hade just lagt sig när en hög smäll hördes i huset. En bil hade kraschat rakt in i familjens villa. Foto: Privat
Familjens två små söner hade just lagt sig när en hög smäll hördes i huset. En bil hade kraschat rakt in i familjens villa. Foto: Privat
Bilisten körde ner två staket, en brunn och en stor hög med tegel innan han kraschade in i familjens husvägg Foto: PrivatBilisten körde ner två staket, en brunn och en stor hög med tegel innan han kraschade in i familjens husvägg Foto: Privat
Bilisten körde ner två staket, en brunn och en stor hög med tegel innan han kraschade in i familjens husvägg Foto: Privat

Bilen kraschade rakt in i Sophies hus: "Rädd"

Publicerad

Sophie och Michael bor i en villa längs med en landsväg i Kävlinge.

Deras två söner hade just lagt sig när en hög smäll hördes i huset.

En bil hade kraschat rakt in i familjens villa.

– Jag såg i ögonen på min äldsta pojke hur rädd han blev. Direkt efter smällen såg vi bilen, som var i full gång. Min man såg mannen springa i väg, säger Sophie.

Söndagen blev en tidig kväll för familjen. I vanliga fall brukar mamma Sofie, sönerna på ett år respektive tre år och pappa Michael sitta uppe en stund tillsammans i vardagsrummet. 

Men just den här kvällen låg båda barnen i sina sängar klockan 18.47.

Och det var tur.

Bil kraschade in i huset

Sofie nattade sin äldsta son när det hördes en hög smäll. Hon kunde inte för sin värld förstå vad som orsakat ljudet.

– Jag såg på min äldsta pojke hur rädd han blev. Först försökte jag förstå vad som hände. Var det min minsta son som trillade ur sängen? Hur kunde det smälla så mycket? Sedan kom min man och sa: Ta ut barnen.

Michael som befann sig i vardagsrummet hade suttit i soffan med ryggen mot väggen när smällen kom. När han tittade ut såg han en bil som kört in i familjens hus.

– Bilen var i full gång och min man såg mannen springa i väg. 

Sophie och barnen gick ut i gästhuset samtidigt som Michael larmade polisen som kom till platsen. 

 

Bilisten körde ner två staket, en brunn och en stor hög med tegel innan han kraschade in i familjens husväggFoto: Privat

 

Bilen bärgades från platsen men förödelsen på tomten är stor. Bilisten körde ner två staket, en brunn och en stor hög med tegel innan han kraschade in i husväggen. På måndagen är Sophie fortfarande chockad och känslorna far igenom huvudet.

– Ena stunden tänker jag att nu får vi chans att tänka om, eftersom allt är förstört. Sedan drabbas jag av dåligt samvete mot barnen att vi bor på landet. Sedan blir jag arg. Att det inte finns något farthinder. Att trafiksäkerheten prioriteras bort, bara för att man bor på landet.

Familjen har försökt få kommunen att sänka hastigheten på vägen utanför huset. På måndagen hörde Sofie av sig på nytt.

– Då fick vi svaret: "Det var inte så mycket skador, va?". Det kändes rätt så spydigt, säger Sophie.

 

LÄS MER: Bil voltade in i Madeleines trädgård: "Inte första gången"

 

Föräldrarna har försökt prata med treåringen om händelsen.

– Men han har inte sagt så mycket. Han gillar motorer och så, så han ville gå och titta. Jag är glad att han vill sova i sin säng. För det var ju där han var när det smällde.

Ingen är gripen

Polisen har på olika sätt försökt identifiera föraren som kraschade in i huset, bland annat genom att söka med hund i området, men Ingen person är gripen. 

– Vi har kontaktat bilens ägare men det behöver ju inte vara samma person som den som körde. Brottsrubriceringen är smitning, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag