Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bildspecial: Här trängs badare – med elefanter

Foto: JOHAN PETTERSSON/GRÖNHAGS CAMPING
Foto: JOHAN PETTERSSON/GRÖNHAGS CAMPING
Foto: JOHAN PETTERSSON/GRÖNHAGS CAMPING
Foto: JOHAN PETTERSSON/GRÖNHAGS CAMPING
Foto: JOHAN PETTERSSON/GRÖNHAGS CAMPING
Foto: JOHAN PETTERSSON/GRÖNHAGS CAMPING
Foto: ANDERS PETTERSSON/RESTAURANG SINUS
1 / 7

KÖPINGSVIK. Snacka om att strandbadarna i Köpingsvik blev förvånade när det helt plötsligt dök upp två elefanter som ville svalka sig i vattnet.

– Det var några barn som blev lite rädda, men de flesta tyckte det var jätteroligt, säger vittnet Johan Petterson till Kvällsposten.

Det var många som ville svalka sig med ett dopp under den rekordvarma fredagen. På stranden i Köpingsvik på Öland dök överraskande nog två badsugna elefanter upp.

Ett av vittnena Anders Petterson som jobbar på strandrestaurangen Sinus, fångade spektaklet på bild. Han berättar att de slängde runt sand med snablarna och att de var nere i vattnet och badade och duschade sig.

– Jag tyckte det var ett roligt inslag och barnen jublade, säger han till Kvällsposten.

"Fick panik"

Men alla uppskattade inte elefantbesöket, som var ett PR-jippo arrangerat av Schollinis cirkus. En kvinna, som vill vara anonym, säger till Barometern att hon blev väldigt rädd och fick ont i magen när hon fick syn på de jättelika djuren.

– Jag fick panik och letade efter mina barn. Jag kände att ingen ju kan stoppa elefanterna om de får panik, det är så oansvarigt och oförskämt av cirkusen att göra så här, säger kvinnan.

Nu överväger hon, enligt Barometern, att polisanmäla cirkusen.

Elefanterna rymt tidigare

Det var runt 13-tiden som elefanterna dök upp och de showade i cirka en halvtimme, alltmedan nyfikna strandbadare samlades runt elefanterna och fotograferade dem.

Enligt Anders Pettersson kom cirkusen oanmäld, men han tycker att det hela är oförargligt och ser det som bra publicitet för Köpingsvik.

– Det behöver hända saker runt Köpingsvik, säger han.

Johan Pettersson, som arbetar på Grönhags camping och bevittnade elefanternas badshow, intygar att det fanns fler på plats som upplevde djurens oannonserade strandbesök som obehagligt.

– Det var några barn som blev lite rädda, men de flesta tyckte det var jätteroligt, säger han till Kvällsposten.

Cirkus Schollini har tidigare polisanmälts för att låta elefanterna gå obevakade. Enligt Smålandsposten rymde elefanterna under ett besök i Värnamo och rammade en husfasad.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!