Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bildextra: Hundratals smycken söker ägare

1 / 16

Guldringar, klockor, pärlhalsband och örhängen - hos polisen i Helsingborg finns mängder av föremål som saknar sin ägare.

Kvällsposten har bilder på några av värdesakerna.

Känner du igen dem?

Hos polisen i Helsingborg ligger 170 värdeföremål och väntar på sina ägare.

De misstänks komma från bostadsinbrott under 2012 och tidigare.

– Det sammanlagda värdet är ganska högt med tanke på att det är en del smycken. Det är mycket guldsmycken och liknande och det betingar ett högt värde i själva guldet, säger Calle Persson vid Skånepolisen.

Föremålen misstänks komma från olika inbrott och har hittats vid olika tillslag, men ännu har inte rätt ägare hittats.

– Det mesta lyckas man knyta till polisanmälningar där målsägande har beskrivit exempelvis smycken. Då kan vi söka efter det i våra system. Men i en del fall är det så att de som haft inbrott glömt bort att skriva upp vissa smycken, till exempel, i anmälan, säger Calle Persson.

Beskrivning krävs

Känner du igen något av föremålen på bilderna, eller har du blivit bestulen på andra värdesaker. Kontakta polisen på telefonnummer 114 14 och tala om att det gäller ärende "Kriminaljour Helsingborg Bostadsinbrott".

– För att återfå sina ägodelar krävs att man har lämnat in anmälan på att man har blivit bestulen och det underlättar om man beskriva föremålen mer ingående än vad bilderna visar. När det gäller ringar kanske det finns en gravyr, till exempel, säger Calle Persson.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!