Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bilden klarnar: "Över- tygade om våldsbrott"

Kvinnan hittades död i ett skogsområde vid Stidsvig. Foto: Christian Örnberg
Polisens avdelning för grova brott har startat en mordutredning. Foto: Christian Örnberg
"Vi är övertygade om att hon har blivit utsatt för ett våldsbrott", säger Per Lidehäll som var utredningsledare i helgen. Foto: Christian Örnberg
Flera grannar berättar om en mystisk bil som stått parkerad i skogen under en längre tid. Foto: Christian Örnberg
Bilen ska enligt grannar ha försvunnit samma helg som kvinnan hittades död. Foto: Christian Örnberg

Polisens bild av vad som hänt den kvinna som hittades död utanför Klippan verkar klarna.

– Vi är övertygade om att hon har blivit utsatt för ett våldsbrott, säger kommissarie Per Lidehäll.

Kvinnan i 60-årsåldern hittades död i ett skogsområde strax intill gamla E4:an vid Stidsvig utanför Klippan i söndags morse.

Mordutredningen leds av polisens avdelning för grova brott, tidigare länskriminalen, och i måndags tog en åklagare över fallet.

– Vi är övertygade om att hon har blivit utsatt för ett våldsbrott. Vi betraktar det som ett mord just nu, sen får vi se vad det landar i, säger Per Lidehäll som var utredningsledare i helgen.

Mystisk bil nära fyndplats

Flera grannar har tidigare sagt till Kvällsposten att de sett en man bo i en mörk bil i skogen i drygt 1,5 år. Alldeles i närheten hittades kvinnan avliden. Bilen ska enligt grannar ha försvunnit samma helg som kvinnan hittades död. Kvar på platsen ligger sopor och matrester.

Enligt uppgifter till Kvällsposten från närboende ska mannen vara mellan 30 och 40 år, troligast i 35-årsåldern, men Aftonbladet skriver nu att mannen är yngre än så.

Polisens pressinformatör Calle Persson berättade redan i söndags att man söker mannen i bilen.

– Vi har fått uppgifter om att det har stått en bil i skogen och vi vill komma i kontakt med ägaren för att höra om det finns några uppgifter att hämta från den personen.

Långt före kvinnans död ska polisen ha blivit kontaktad av flera närboende angående bilen.

– Jag ringde polisen och anmälde det och då försvann bilen under en period. Men efter ett tag var den tillbaka, men då parkerade han en liten bit längre in, säger en person.

"Kan inte kommentera"

Polisen hänvisar alla frågor till kammaråklagare Eleonora Johansson, som är förundersökningsledare. Hon har inte velat kommentera uppgifterna om att bilen stått i skogen under en lång tid.

– Den brottsmisstanke som vi utreder för närvarande, det handlar om misstanke om mord. Något mer än så kan jag inte kommentera, säger hon.

Kvällsposten har sökt kammaråklagaren på tisdagen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!