Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilbrandsvågen i Lund - kan vara samma gärningsman

Polisen misstänker nu att samma gärningsman kan ligga bakom den senaste tidens bilbränder i Lund.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sedan midsommar har åtta bilar brunnit i Lund.
Foto: MIKAEL NILSSON / MIKAEL NILSSON

Sedan midsommar har åtta bilar brunnit.

Polisen ser likheter mellan de bilbränder som härjat i Lund senaste tiden, rapporterar SVT. 

– Det pekar mot att det är samma gärningsman, säger Karl Sandberg vid polisen i Lund till SVT.

Polisens kriminaltekniska undersökning har visat på likheter mellan de bilbränder som skett i Lund den senaste tiden. 

– Likheterna är framför allt tidpunkten, de flesta av bränderna har skett sen natt eller tidig morgon. Men även hur man har tänt eld på de här bilarna. Det pekar mot att det är samma gärningsman, säger Karl Sandberg, kommissarie vid polisen i Lund och förundersökningsledare för bilbränderna till SVT.

Totalt har åtta bilar brunnit på olika platser i Lund sedan midsommar, men vågen av bilbränder började redan i början av juni. Polisen har berättat att de tar händelserna på stort allvar och säger att de nu tar ett krafttag mot den här typen av brott.

Fortsätter undersöka

Utredningen och undersökningen av bilarna fortsätter i veckan. 

– Vi tittar på vad som har brunnit och hur det har brunnit. Om det är någon brandfarlig vätska som satt eld på de här bilarna eller om man satt eld på annat sett, säger Karl Sandberg till SVT.

Polisen i Lund har ännu ingen misstänkt, men likheterna mellan bilbränderna får polisen att misstänka att det rör sig om en och samma gärningsman.

Patrik Isacsson, lokalpolisområdeschef i Lund har tidigare sagt att polisen riktat fokus mot ungdomar under utredningsskedet.

– Vi vet inte än vilka gärningsmännen är, så jag kan bara spekulera, men den här typen av bränder brukar vara anlagda av ungdomar. Att det sker just sommartid kan vara för att ungdomar är lediga och är ute mycket, sade han under förra veckan.   


Foto: Skärmudmp

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!