Bilbränder misstänks vara anlagda

Under natten till onsdagen har det förekommit bilbränder på flera olika håll i södra Sverige.

I skånska Everöd spred sig lågorna till marken runt bilen – och i Halmstad brann en bil på nytt i stadsdelen Andersberg.

– Förmodligen är den anlagd, säger Christer Fuxborg, presstalesperson polisregion Väst.

Klockan 02.10 inkom ett larm till polisen om en bilbrand på Hyacintgatan i stadsdelen Holma i Malmö.

När polis och räddningstjänst åker till platsen kan branden släckas och en anmälan upprättas, enligt polisens uppgifter.

Spred sig runt fordonet

En personbil har även brunnit i ett skogsparti i Everöd, strax söder om Kristianstad.

När räddningstjänsten kom till platsen hade branden spridit sig till marken runt fordonet, till ett ungefär 25 kvadratmeter stort område. 

Det är i nuläget oklart varför bilen började brinna, skriver Kristianstadsbladet. En anmälan om skadegörelse har upprättats.

Nya bilbränder i Halmstad

Vid ett grustag i Johansfors, nordost om Halmstad, mottog polisen ett larm klockan 00.21 om en kraftig bilbrand.

Efter att branden släcktes av räddningstjänst spärrades platsen av för en teknisk undersökning.

– Klockan 00.21 kommer det in ett larm om att något brinner inne på en grustäkt. Till en början vet vi inte vad det är för någonting. Det visar sig vara en bil som har brunnit – en Audi utan registreringsskylt. Vi har spärrat av platsen för en teknisk undersökning, säger Christer Fuxborg, presstalesperson polisregion Väst.

"Förmodligen är den anlagd"

Klockan 02.38 larmades polis till Andersbergsringen i Halmstad – också det på grund av en bilbrand.

Branden började i en bil och spred sig till två andra bilar som stod parkerade intill – innan den släcktes av räddningstjänsten.

Det har tidigare brunnit bilar på samma gata i Halmstad vid flera olika tillfällen.

– Vi får ett larm 02.38 från Andersbergsringen om att det har börjat brinna i en bil och har spridit sig till att skada två intilliggande bilar. Förmodligen är den anlagd, säger Christer Fuxborg.

– Vi försöker ha en ökad närvaro där vi vet att det förekommer problem av olika sorter. I Andersbergsringen har det brunnit en del. Jag vet av erfarenhet att det har brunnit där tidigare. Det gäller att vi har en ökad närvaro och hela den biten – att grannar hjälps åt och försöker lämna uppgifter, säger Christer Fuxborg. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!