Foto: Carl Carlert
 Foto: Carl Carlert

Bil i olycka – har voltat flera gånger

Publicerad

En bil har voltat flera gånger in i skogen i samband med en olycka utanför Växjö.

Enligt polisen hade bilen observerats tidigare när den enligt vittnen körde vingligt och ojämt.

Polisen misstänkte till en början man att två personer färdades i bilen – men det var troligen ett villospår.

– Det är föraren som har sagt att en person lämnat bilen, berättade Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.

Föraren misstänks nu för rattfylleri.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades klockan 12.18 till olyckan, som inträffat på riksväg 27 utanför Ingelstad.

En bil ska då av oklar anledning ha voltat flera gånger och flugit ut i skogen vid sidan av vägen.

– Bilen ligger minst 100 meter från vägen, säger Kvällspostens fotograf på plats.

Körd till sjukhus

En skadad person har anträffats vid bilen, skadeläget är oklart. Enligt uppgifter från platsen har personen transporteras till sjukhus.

Till en början fanns misstankar om att två personer färdades i bilen.

– Den personen verkar ha lämnat platsen, av någon anledning. Det finns flera tänkbara alternativ till varför personen inte har velat vara kvar på platsen, berättade Stephan Söderholm strax efter olyckan.

Ska ha tjuvtankat

Det visade sig dock troligen vara ett falskt spår. Uppgiften kom nämligen från bilens förare, som nu misstänks för rattfylleri, enligt polisen.

En stund innan olyckan ska ett vittne ha ringt 112 och larmat om att den aktuella bilen kördes mycket vingligt och ojämnt. Vittnet ska dock ha förlorat bilen ur sikte efter en stund.

Enligt polisen ska det även finnas övervakningsfilmer där bilens förare syns tjuvtanka på en bensinmack i Växjö.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag