Bil har kört in i ett träd – person till sjukhus

Publicerad

En bil körde av vägen och krockade med två träd på väg 119 under söndagseftermiddagen.

Räddningstjänsten fick klippa upp det kraftigt demolerade fordonet och föraren vårdas just nu för allvarliga skador på sjukhuset i Kristianstad.

– Han var vaken och talbar men kunde inte ta sig loss själv, säger Per Friis, räddningsledare på plats.

Larmet om olyckan kom in till polisen klockan 13.41.

En personbil hade då av oklar anledning kört av vägen och krockat med två träd på landsvägen i höjd med Ranseröd utanför Hässleholm.

– Bilen var rätt demolerad när vi kom till platsen. Föraren kunde inte själv ta sig ur så vi fick klippa upp taket, säger Per Friis.

Oklar orsak

Losstagningsarbetet tog ungefär en halvtimme. Enligt räddningsledare var föraren, som är i 65-årsåldern, vaken och talbar under insatsen.

– Men han var förmodligen rätt allvarligt skadad, säger han.

Föraren fördes sedan med ambulans till sjukhus i Kristianstad. Enligt Region Skånes pressjour är mannen allvarligt skadad.

Under räddningsarbetet stängdes vägen helt för trafik och hölls stängd i ungefär 45 minuter.

Vad som orsakat olyckan är i nuläget oklart.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag