Enligt uppgift till Kvällsposten tillhör bilen en polisanställd. Foto: Mikael Nilsson
Enligt uppgift till Kvällsposten tillhör bilen en polisanställd.  Foto: Mikael Nilsson

Bil exploderade utanför villa – tillhör polisman

Publicerad

Bilen som på torsdagsmorgonen utsattes för ett bombattentat i Veberöd utanför Lund ägs av en polisman vid region Syd.

Ingen person ska ha kommit till skada vid händelsen.

– Nu genomför vi en teknisk undersökning på fordonet så vi exakt får veta vad som inträffat, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Larmet om detonationen inkom till polisen klockan 04.21 på torsdagsmorgonen. Då hade flera av de boende hört en kraftig smäll i det annars idylliska villakvarteret.

Vid händelsen stod bilen ska ha stått parkerad utanför polismannens bostad och fick kraftiga skador på fronten. Splitter och bildelar låg utspridda på gatan. 

– Bombtekniker och kriminaltekniker har skickats till platsen. Vi har haft hund som spårat i området, utan känt resultat, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral. 

Bilen tillhör polisanställd

Enligt uppgift till Kvällsposten tillhör bilen som exploderat en polisman vid polisregion Syd. Uppgiften bekräftas av Malmös polismästare Stefan Sintéus.

"Jag kan bekräfta att ditt påstående är korrekt.", skriver Sintéus i ett sms. 

Men polisen vet inledningsvis inte varför just den bilen sprängdes – om det var en riktad attack eller om bilen var slumpmässigt utvald.

Polisen har varit i kontakt med polismannen och ska nu undersöka om det finns en hotbild.

– Vi håller på att utreda det, det är långt i från klart, säger Calle Persson.

Malmös polismästare säger till Sydsvenskan att polisen har en teori om anledningen till dådet som man nu jobbar efter.

På torsdagsförmiddagen skulle polismannen sjäv höras av polisen om händelsen.

Avspärrat

En anmälan är inte skriven ännu, men troligtvis landar den med rubriceringen allmänfarlig ödeläggelse, enligt polisen. Polisen har ingen misstänkt gärningsperson. 

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag