Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bevisen som fällde Sara, 26, för mordet

Sara Lundblad, 26, kunde lika gärna ha varit den som höll i hagelgeväret och mördade sin pappa Göran Lundblad, resonerar hovrätten och kallar henne medgärningsman. Foto: Anna Hallams
Nyckeln till huset. Sara Lundblad är den ende tänkbare person som kan ha öppnat den låsta ytterdörren och ha släppt in Martin Törnblad så att han kunde mörda hennes pappa. Foto: Karl Nilsson
Sovrummet. Renoveringen och försöken att utplåna spåren av mordet kan bara ha skett med hjälp av Sara Lundblad. Foto: Polisen
Cillit Bang som medel att dölja ett mord. Den tekniska utredningen visade att ett liknande medel har använts i sovrummet där Göran Lundblad mördades.
Ett bittert meddelande skrevs av Sara Lundblad i häkte på den här stången. Hon skrev "Arvslös Tack". Det är ett av bevisen mot henne, enligt hovrätten. Foto: Polisen

Hovrätten krossar Sara Lundblad och Martin Törnblads försvar och försök att bevisa sin oskuld.
Hennes inblandning är så uppenbar att domstolen menar att det lika gärna kan ha varit hon som sköt ihjäl Göran Lundblad.

Här är de elva bevisen som fällde Sara lundblad för mordet.

 • 1. SMS som Sara Lundblad skickade på kvällen innan mordet. I ett sms skriver hon: "Fattar du. Eller ger du upp som vanligt allt." De var då fortfarande ett par.
 • 2. Polisens kontroll av Martin Törnblads uppgifter till Therese Tang om hur mordet planerades och genomfördes visar att han haft sådana kunskaper som bara den som varit med om mordet kan ha haft.
 • 3. Mordet kan bara ha genomförts med Sara Lundblads hjälp. Hon hade till exempel nyckeln till pappans hus.
 • 4. Både Martin Törnblad och Sara Lundblad befann sig vid Göran Lundblads bostad Ställegården den 30 augusti 2012 när mordet genomfördes tidigt på morgonen.
 • 5. Sara Lundblad knyts till platsen eftersom hennes mobil kopplats upp på hemmamasten Förlösa O med mastriktningen 105 grader.
 • 6. Två korta mobilsamtal mellan Sara Lundblad och Martin Törnblad samma morgon som Göran Lundblad mördades. Det första ringdes kl 6.28 och det andra klockan 7.45.
 • 7. Rengöringen, med bland annat Cillit Bang, av Göran Lundblads sovrum där han mördades. Den kan enligt hovrätten inte ha skett utan Sara Lundblads medverkan.
 • 8. Meddelanden som Sara Lundblad och Martin Törnblad skickat till varandra under förundersökningen och medan de satt häktade.
 • 9. Hon hade motiv att mörda sin pappa som hotat göra henne arvlös om hon gifte sig med Martin Törnblad.
 • 10. Martin Törnblad hävdar att han avlossade hagelgeväret mot den yrvakne Göran Lundblad. Men hovrätten menar att Sara Lundblads roll har varit så avgörande att det lika gärna kunde ha varit hon som höll i själva mordvapnet.
 • 11. Det kanske mest förödande bevisen mot henne och Martin Törnblad är att det inte finns något som bevisar eller antyder att Göran Lindblad kan ha mördats av andra personer.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!