Sara Lundblad, 26, kunde lika gärna ha varit den som höll i hagelgeväret och mördade sin pappa Göran Lundblad, resonerar hovrätten och kallar henne medgärningsman. Foto: Anna HallamsSara Lundblad, 26, kunde lika gärna ha varit den som höll i hagelgeväret och mördade sin pappa Göran Lundblad, resonerar hovrätten och kallar henne medgärningsman. Foto: Anna Hallams
Sara Lundblad, 26, kunde lika gärna ha varit den som höll i hagelgeväret och mördade sin pappa Göran Lundblad, resonerar hovrätten och kallar henne medgärningsman. Foto: Anna Hallams
Nyckeln till huset. Sara Lundblad är den ende tänkbare person som kan ha öppnat den låsta ytterdörren och ha släppt in Martin Törnblad så att han kunde mörda hennes pappa. Foto: Karl NilssonNyckeln till huset. Sara Lundblad är den ende tänkbare person som kan ha öppnat den låsta ytterdörren och ha släppt in Martin Törnblad så att han kunde mörda hennes pappa. Foto: Karl Nilsson
Nyckeln till huset. Sara Lundblad är den ende tänkbare person som kan ha öppnat den låsta ytterdörren och ha släppt in Martin Törnblad så att han kunde mörda hennes pappa. Foto: Karl Nilsson
Sovrummet. Renoveringen och försöken att utplåna spåren av mordet kan bara ha skett med hjälp av Sara Lundblad. Foto: PolisenSovrummet. Renoveringen och försöken att utplåna spåren av mordet kan bara ha skett med hjälp av Sara Lundblad. Foto: Polisen
Sovrummet. Renoveringen och försöken att utplåna spåren av mordet kan bara ha skett med hjälp av Sara Lundblad. Foto: Polisen
Cillit Bang som medel att dölja ett mord. Den tekniska utredningen visade att ett liknande medel har använts i sovrummet där Göran Lundblad mördades.Cillit Bang som medel att dölja ett mord. Den tekniska utredningen visade att ett liknande medel har använts i sovrummet där Göran Lundblad mördades.
Cillit Bang som medel att dölja ett mord. Den tekniska utredningen visade att ett liknande medel har använts i sovrummet där Göran Lundblad mördades.
Ett bittert meddelande skrevs av Sara Lundblad i häkte på den här stången. Hon skrev "Arvslös Tack". Det är ett av bevisen mot henne, enligt hovrätten. Foto: PolisenEtt bittert meddelande skrevs av Sara Lundblad i häkte på den här stången. Hon skrev "Arvslös Tack". Det är ett av bevisen mot henne, enligt hovrätten. Foto: Polisen
Ett bittert meddelande skrevs av Sara Lundblad i häkte på den här stången. Hon skrev "Arvslös Tack". Det är ett av bevisen mot henne, enligt hovrätten. Foto: Polisen

Bevisen som fällde Sara, 26, för mordet

Publicerad

Hovrätten krossar Sara Lundblad och Martin Törnblads försvar och försök att bevisa sin oskuld.
Hennes inblandning är så uppenbar att domstolen menar att det lika gärna kan ha varit hon som sköt ihjäl Göran Lundblad.

Här är de elva bevisen som fällde Sara lundblad för mordet.

 • 1. SMS som Sara Lundblad skickade på kvällen innan mordet. I ett sms skriver hon: "Fattar du. Eller ger du upp som vanligt allt." De var då fortfarande ett par.
 • 2. Polisens kontroll av Martin Törnblads uppgifter till Therese Tang om hur mordet planerades och genomfördes visar att han haft sådana kunskaper som bara den som varit med om mordet kan ha haft.
 • 3. Mordet kan bara ha genomförts med Sara Lundblads hjälp. Hon hade till exempel nyckeln till pappans hus.
 • 4. Både Martin Törnblad och Sara Lundblad befann sig vid Göran Lundblads bostad Ställegården den 30 augusti 2012 när mordet genomfördes tidigt på morgonen.
 • 5. Sara Lundblad knyts till platsen eftersom hennes mobil kopplats upp på hemmamasten Förlösa O med mastriktningen 105 grader.
 • 6. Två korta mobilsamtal mellan Sara Lundblad och Martin Törnblad samma morgon som Göran Lundblad mördades. Det första ringdes kl 6.28 och det andra klockan 7.45.
 • 7. Rengöringen, med bland annat Cillit Bang, av Göran Lundblads sovrum där han mördades. Den kan enligt hovrätten inte ha skett utan Sara Lundblads medverkan.
 • 8. Meddelanden som Sara Lundblad och Martin Törnblad skickat till varandra under förundersökningen och medan de satt häktade.
 • 9. Hon hade motiv att mörda sin pappa som hotat göra henne arvlös om hon gifte sig med Martin Törnblad.
 • 10. Martin Törnblad hävdar att han avlossade hagelgeväret mot den yrvakne Göran Lundblad. Men hovrätten menar att Sara Lundblads roll har varit så avgörande att det lika gärna kunde ha varit hon som höll i själva mordvapnet.
 • 11. Det kanske mest förödande bevisen mot henne och Martin Törnblad är att det inte finns något som bevisar eller antyder att Göran Lindblad kan ha mördats av andra personer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag