Tre män sitter häktade misstänkta för att ha mördat Andjelo Biscan, 36, i Skurup. I jakten på ledtrådar kring mordet tycks polisens tekniker fått upp ögonen för en av parkavdelningens containrar. Foto: Ann-Louise OlanderTre män sitter häktade misstänkta för att ha mördat Andjelo Biscan, 36, i Skurup. I jakten på ledtrådar kring mordet tycks polisens tekniker fått upp ögonen för en av parkavdelningens containrar. Foto: Ann-Louise Olander
Tre män sitter häktade misstänkta för att ha mördat Andjelo Biscan, 36, i Skurup. I jakten på ledtrådar kring mordet tycks polisens tekniker fått upp ögonen för en av parkavdelningens containrar. Foto: Ann-Louise Olander
Andjelo Biscan hittades död efter ett större bråk i Skurup under lördagen. Foto: PrivatAndjelo Biscan hittades död efter ett större bråk i Skurup under lördagen. Foto: Privat
Andjelo Biscan hittades död efter ett större bråk i Skurup under lördagen. Foto: Privat

Bevis i Andjelomordet kan finnas i container

Publicerad

Tre män sitter häktade misstänkta för att ha mördat Andjelo Biscan, 36, i Skurup.

I jakten på ledtrådar kring mordet tycks polisens tekniker fått upp ögonen för en av parkavdelningens containrar.

Enligt uppgifter till Ystads Allehanda har kommunen fått strikta order att inte tömma soporna.

Under lördagseftermiddagen kallades polisen till Folkets park i Skurup med anledning av ett större bråk i Skurup.

På plats hittades 36-årige Andjelo Biscan död efter att ha utsatts för kraftigt yttre våld. Enligt vittnesuppgifter ska 36-åringen ha blivit misshandlad med en yxa, ett järnrör och en kniv.

Under söndagen anhölls tre personer misstänkta för mordet. Vid den häktningsförhandling som hölls i Ystads tingsrätt under onsdagen valde domstolen också att häkta de tre männen.

"Inget roligt jobb"

Nu ser det dessutom ut som att polisen söker pusselbitar för att lösa mordgåtan på ett något mer oväntat håll, rapporterar Ystads Allehanda.

Enligt flera, av varandra oberoende, källor till tidningen har en av kommunens container fångat polisens intresse. Enligt uppgiftslämnarna har parkavdelningen fått strikta order om att inte tömma en av enhetens containrar.

Enligt en anställd innehåller containern skräp från Skurups papperskorgar och hundlatriner.

– Containern är i stort sett full av både skräp och hundbajspåsar som samlats in av parkavdelningen efter helgen. Det kommer inte vara något roligt jobb, säger personen till Ystads Allehanda.

När tidningen frågar polisens informatör, Ewa-Gun Westford, om uppgifterna säger hon sig dock vara helt ovetande om sopjakten.

– Det är inget jag känner till med det kan mycket väl stämma. Utredarna jobbar för fullt och söker spår på alla sätt, säger hon till Ystads Allehanda.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag