Jordbodalen i Helsingborg. Foto: GOOGLE MAPS
Jordbodalen i Helsingborg. Foto: GOOGLE MAPS

Beväpnade rånare slog till flera gånger i naturområde

Publicerad

Beväpnade rånare attackerade på onsdagen flera personer i friluftsområdet Jordbodalen i Helsingborg.

Ett par i 50-årsåldern attackerades och mannen i sällskapet ska ha tvingats lämna ifrån sig sin plånbok, skriver Helsingborgs Dagblad.  

Polisen har upprättat flera anmälningar om händelserna i den populära parken.

Klockan ska ha varit runt 16.50 när paret i 50-årsåldern hade oturen att stöta på rånarna, som beskrivs som ungdomar i 16-18-årsåldern.

En av ungdomarna ska vid attacken ha varit utrustad med pistol och den andre med kniv.

Tjugo minuter senare slog sannolikt samma duo till på Harlyckegatan en liten bit därifrån. Offret vid det tillfället var en man, som dock inte hade några värdesaker på sig. Bytet blev alltså noll vid den attacken. 

Ett tredje rån inträffade senare på Frontgatan på Fredriksdal. Den platsen ligger långt från Jordbodalen och det är osäkert om det rör sig om samma rånare även vid det tillfället.

På Frontgatan var offret en 15-årig pojke, som blev nedsparkad och rånad på sin mobiltelefon av två mopedburna rånare.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag