Beväpnade män stal godset från lastbil

Publicerad

En lastbilschaufför I Helsingborg blev natten mot söndag rånad i sitt fordon – av beväpnade gärningsmän.

Männen ska enligt polisen ha hotat chauffören med ett pistolliknande föremål och sedan tvingat med sig gods från lastbilen.

Eventuellt kan flera lastbilar ha blivit bestulna.

Det var natten mot söndag som en eller flera lastbilar bestals på Mineralgatan i Helsingborg. En av lastbilschaufförerna blev också rånad när gärningsmännen, som enligt larmet haft med sig en pistol, hotade mannen och stal gods ur lastbilen.

Exakt vad godset var är i nuläget okänt.

– Anmälan har inte kommit in så jag har inte mer om just det i nuläget. Vi har inget om skadade personer och gärningsmännen lämnar platsen omgående där, säger Kim Hild som är polisens presstalesperson i Skåne.

Hon tillägger:

– Man nämner i rapporten att det eventuellt är flera lastbilar som är drabbade av stölder där.

Kan vara grå bil

Ingen person var på morgonen gripen för brottet. Men gärningsmännen ska ha lämnat i en grå bil – något som enligt Hild inte behöver vara fallet.

– Det finns uppgifter om att man sett dem lämna i en grå bil men vi vill inte begränsa oss till den bilen. Har man sett något i en annan bil eller tror sig ha sett de här personerna så är vi intresserade av de uppgifterna också, säger hon och tillägger:

– Enligt initiala uppgifter har de lämnat i en grå bil men vi vill alltså inte begränsa oss till enbart det signalementet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag