Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beställ tårta – se den bakas i direktsändning

Kolla tårtan live. En tårta kan se ut på många olika vis. När "We bake live" öppnar i Malmö framåt sommaren ska kunder kunna kolla live på nätet när deras tårta bakas. Tårtan på bilden har inget direkt samband med artikeln.Foto: Marina Christmansson

Kompanjonerna bakom konceptet "We bake live" är på väg att starta ett nytt kondis i Malmö.

Men konditoriet skiljer sig från hur det brukar se ut - här ska kunden kunna följa sin tårta under hela bakprocessen.

– Man får ett sms där det står när tårtan bakas, sen är det bara att logga in och titta direkt över nätet, säger projektansvarige Lennart Svensson

Idén till att livesända bakningarna kom redan för ett år sen, berättar Lennart Svensson. Tanken är att han och vännerna i "We bake live" ska ha ett slags bageri och en serveringsdel på varsitt plan i en lokal på Baltzargatan i Malmö.

På bottenvåningen ska det bakas, där uppe fikas.

– Bageriet kommer att bestå av åtta olika glaskuber, 16-25 kvadratmeter stora. Där ska olika bagerier och hemmabagare kunna hyra in sig för sin verksamhet. Vi tror att det är ett bra sätt att nå ut på, säger Lennart Svensson.

Kameror i taket

Bakandet kommer alltså att ske till allmän beskådan i glaskuberna. Men inte nog med att man ska kunna se sitt bakverk växa fram på plats, även släkt och vänner från Långtbortistan eller andra nyfikna ska kunna följa tårtans framväxt.

Kameror i taket ovanför glaskuberna kommer nämligen att registrera bakandet som sedan hamnar på nätet.

– Vi kommer strömma ut det på nätet så att alla kan se, säger Lennart Svensson.

Han tror att intresset för direktsänd tårtbakning på nätet är stort och kanske fyller ett behov.

Vill expandera utomlands

– Säg att du ska ha en födelsedagstårta på lördag och du ringer in i början av veckan och beställer den. Sen kommer det ett sms där det står när tårtan bakas. Via en kod i sms:et kan man då logga in och kolla när den skapas.

Bakandet ska ske med så ekologiska varor som möjligt.

"We bake live" hoppas kunna öppna framåt sommaren, just nu inväntar man bara ett bygglov.

– Vi vill också expandera vidare ut i Europa, jag tror det här kan bli väldigt bra och stort, säger Lennart Svensson.