Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berusad kommunchef tafsade och hetsade mot muslimer

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige 2018

Chefen tog med sig de anställda på ”kick-off” då gruppen skulle svetsas samman och ha det trevligt.

Men under festen blev den manlige chefen berusad och tafsade på kvinnliga kolleger och uttryckte hat mot muslimer, enligt SVT.

Personalfesten för de anställda i en kommun i Blekinge ägde rum i början på året. Under festen blev chefen mycket berusad och uppförde så olämpligt att han nu åtalas. olämpligt.

Han ska bland annat ha sagt till en anställd som är muslim att han ”ville döda alla muslimer” och att han ”hatade muslimer”. Dessutom ska han, enligt åtalet, ha gjort sexuella närmanden mot en kvinna i personalen som han tafsade på låren och rumpan. Chefen ska även ha försökt kyssa kvinnan på halsen och kinden.

Mannen åtalas nu för ofredande och sexuellt ofredande. Han arbetar inte längre kvar inom kommunen. Han har i förhör förklarat att alla var berusade på festen och att han inte hatar muslimer, enligt SVT.