Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bedragare plundrade bankkonto i lönndom

Mannen från Skåne hade sitt bankkort hemma i tryggt förvar när tjuvarna handlade för stora pengar utomlands. Arkivbild. Foto: / TT NYHETSBYRÅN
Bluffen avslöjades först när mannens bank, Nordea, upptäckte att det gjorts flera märkliga uttag utomlands. Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Skåningen hade sitt bankkort i tryggt förvar och var helt ovetande om att en eller flera bedragare samtidigt gick loss med hans kontouppgifter utomlands.

Totalt handlade de för 30 000 kronor innan banken slog larm.

– Vi kommer inte att utreda detta. Det finns inga spår att gå efter när det gäller sådana här bedrägerier utomlands, säger Robert Loeffel vid polisen till Kristianstadsbladet.

De fräcka bedragarna har på okänt vis kommit över Kristianstadsmannens kontouppgifter och sedan låtit kortet gå för högtryck utomlands.

Den misstänkta plundringen upptäcktes först när Nordea tog kontakt med mannen efter insikten om att ett stort antal transaktioner gjorts på kortet, rapporterar Kristianstadsbladet på lördagen.

Under bedragarnas köpfest som uteslutande har skett utomlands har mannen hela tiden haft kortet i sin ägo.

Tjuvarna tog ut 19 gånger

Enligt Kristianstadsbladet har det totalt noterats 19 uttag från mannens kort, sammanlagt värde uppgår till omkring 30 000 kronor och samtliga uttag är gjorde utomlands.

De misstänkta men okända bedragarna har varierat storleken på uttagen, från nio kronor till 19 000 kronor. Ett vanligt tillvägagångssätt enligt polisen.

– Det är för att de först kollar om det fungerar att handla på kortet innan det köper något dyrare, säger Robert Loeffel, pressinformatör vid polisen i Kronoberg.

Tjuvarna kan förmodligen se fram emot att gå fria även i fortsättningen. Utsikterna att gripa dem beskrivs som små.

– Vi kommer inte att utreda det eftersom det inte finns några spår att gå efter, säger Robert Loeffel till Kristianstadsbladet.

Hur bedragarna kom över kontouppgifterna är oklart.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!