Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bebisarna fick namn
– i superhjältedräkter

Vilken superfamilj! När André och Sophie Hedetoft ställde till med namngivningskalas för sina döttrar Nomi och Luna i går gjorde de med besked och klädde hela familjen i matchande superhjältedräkter. Från vänster syns André Hedetoft med dottern Nomi Hedetoft i famnen, storasyster Iris Hedetoft och Sophie Hedetoft med Luna Hedetoft i famnen.
Foto: Privat
Också Nomis och Lunas faddrar var delaktiga i namngivningsceremonin. Från vänster står Calle Ryd, Sanna Björklund med Nomi Hedetoft i famnen, André Hedetoft, Sophie Hedetoft, Sara Björklund med Luna Hedetoft i famnen samt Tommy Warhed.
Foto: Privat
Också resten av festen gick i temafärgerna guld och rosa.
Foto: Privat
Lilla Nomi Hedetoft verkar nöjd med dagen och namngivningsceremonin.
Foto: Privat

När familjen Hedetofts två yngsta medlemmar skulle få sina namn, ville föräldrarna göra något speciellt.

Iklädda egenkomponerade superhjältedräkter i guld och rosa arrangerade de en heldag för de närmsta vännerna och familjen ute i Bokskogen norr om Svedala.

– Det var en helt underbar dag, säger pappa André Hedetoft.

Redan när storasyster Iris fick sitt namn för tre år sedan, var det självklart för föräldrarna Sophie Hedetoft, 31, och André Hedetoft, 32, att det skulle vara en dag med superhjältetema. Båda har ett stort filmintresse och André, som är regissör, återkommer ofta till temat i sina filmer.

– Den gången ville vi klä ut oss till något på I, och då blev det superhjältefamiljen The Incredibles. Sedan dess har vi alltid sagt att våra barn är våra superhjältar, säger Sophie Hedetoft.

Guld och rosa

I går var det återigen dags för familjen att ställa till med namngivningskalas, den här gången för tvillingdöttrarna Nomi och Luna, fyra och en halv månad gamla. Och den här gången gick föräldrarna ett steg längre och fixade egna superhjältedräkter åt hela familjen.

– Det var helt enkelt dags att göra en egen dräkt, så vi alla kunde ha likadana. Det är lite köpt och lite sytt. Jag brukar gå all in på färgteman och vi tyckte att de där guldtajtsen var så fräcka och så blev det bara rosa också. Sedan gick hela namngivningen i de färgerna, säger Sophie Hedetoft.

Storasyster Iris blev mycket förtjust över sin dräkt.

– Hon tyckte att hon var så snygg!

Superkrafter

Själva namngivningsfesten ägde rum i Bokskogen utanför Svedala – ett ställe som har en mycket speciell plats i familjens hjärta. Här gifte sig Sophie och André för sex år sedan och det var också här Iris, 3, fick sitt namn.

När alla gäster hade anlänt höll Sophie och André i en liten ceremoni, där de berättade vilka superkrafter de önskar döttrarna i livet.

André och Sophie Hedetoft hade tillverkat egna etiketter till drickat.
Foto: Privat

– Till exempel telepati, så att de alltid ska känna att vi har en speciell länk till varandra, säger Sophie.

Den sista superkraften som föräldrarna ville förmedla till sina barn är kanske också den viktigaste.

– Det är kraften som de har inom sig och som de ska utforska nu under resten av livet.

Korvgrillning och tårta

Alla gäster fick skriva hälsningar till tvillingarna. Lapparna lades, tillsammans med bilder från dagen i en tidskapsel som barnen ska få öppna när de blivit äldre. Efter ceremonin blev det korvgrillning, och sedan bjöds det på tårta hemma hos familjen i Vellinge.

Sophie Hedetoft säger att hon verkligen kan rekommendera andra att lägga lite extra tid och omsorg på namngivningsfesten.

– Vi tycker att det blev mer personligt så här, och det är jätteroligt att spinna loss på ett tema. Det kanske tar lite mera tid, men det är definitivt värt det.

Både André och Sophie är märkbart nöjda och glada över dagen.

– Nomi och Luna är kanske för små för att komma ihåg något, men vi och alla andra som var där bär med oss den här dagen för resten av livet, säger André.

Följ Kvällsposten på Facebook och få senaste nyheterna i ditt flöde

Familjen Hedetoft

Mamma Sophie Hedetoft, 31, frisör.

Pappa André Hedetoft, 32, regissör.

Storasyster Iris Hedetoft, 3.

Tvillingarna Nomi och Luna Hedetoft, fyra och en halv månad.

Det här är superkrafterna som André och Sophie Hedetoft önskade sina barn under namngivningsceremonin:


FLYGA

Den första superkraften vi vill ge er är kraften att kunna flyga. På dessa fantasins vingar kan ni göra precis vad i vill här i livet. Ingenting är omöjligt. Och vi lovar att följa med er vart än vindarna bär.


SUPERSTYRKA

Nästa superkraft vi vill ge er är superstyrka. Den ger vi er för att ni ska klara av resan genom livets berg- och dalbana av utmaningar och fantastiska äventyr.


SUPERSNABB

Nästa superkraft vi vill ge er är supersnabbhet. Den tänker vi kan komma till användning när ni ska hinna med bussen, är sena till jobbet, vill klara av tråkiga sysslor som städning så ni kan göra annat roligt, springa ifrån alla kärleksintressen som jagar er eller när det är dags för 60 meter på friluftsdagen i sexan helt enkelt.


TELEPATI

Nästa superkraft vi vill ge er är telepati. Vart ni än befinner er i världen, så har vi i familjen en telepatisk direktlänk till varandra. Det enda ni behöver göra är att sluta ögonen, så kommer ni genast känna vår oändliga kärlek och närvaro. Eller så kan ni ringa.


DERAS EGEN

Den sista och den absolut viktigaste superkraften är ingenting vi kan ge er utan den har ni faktiskt redan inom er. Ni har hela livet på er att utforska och upptäcka den. Vi ser fram emot att följa er resa.