Vilken superfamilj! När André och Sophie Hedetoft ställde till med namngivningskalas för sina döttrar Nomi och Luna i går gjorde de med besked och klädde hela familjen i matchande superhjältedräkter. Från vänster syns André Hedetoft med dottern Nomi Hedetoft i famnen, storasyster Iris Hedetoft och Sophie Hedetoft med Luna Hedetoft i famnen. Foto: PrivatVilken superfamilj! När André och Sophie Hedetoft ställde till med namngivningskalas för sina döttrar Nomi och Luna i går gjorde de med besked och klädde hela familjen i matchande superhjältedräkter. Från vänster syns André Hedetoft med dottern Nomi Hedetoft i famnen, storasyster Iris Hedetoft och Sophie Hedetoft med Luna Hedetoft i famnen. Foto: Privat
Vilken superfamilj! När André och Sophie Hedetoft ställde till med namngivningskalas för sina döttrar Nomi och Luna i går gjorde de med besked och klädde hela familjen i matchande superhjältedräkter. Från vänster syns André Hedetoft med dottern Nomi Hedetoft i famnen, storasyster Iris Hedetoft och Sophie Hedetoft med Luna Hedetoft i famnen. Foto: Privat
Också Nomis och Lunas faddrar var delaktiga i namngivningsceremonin. Från vänster står Calle Ryd, Sanna Björklund med Nomi Hedetoft i famnen, André Hedetoft, Sophie Hedetoft, Sara Björklund med Luna Hedetoft i famnen samt Tommy Warhed. Foto: PrivatOckså Nomis och Lunas faddrar var delaktiga i namngivningsceremonin. Från vänster står Calle Ryd, Sanna Björklund med Nomi Hedetoft i famnen, André Hedetoft, Sophie Hedetoft, Sara Björklund med Luna Hedetoft i famnen samt Tommy Warhed. Foto: Privat
Också Nomis och Lunas faddrar var delaktiga i namngivningsceremonin. Från vänster står Calle Ryd, Sanna Björklund med Nomi Hedetoft i famnen, André Hedetoft, Sophie Hedetoft, Sara Björklund med Luna Hedetoft i famnen samt Tommy Warhed. Foto: Privat
Också resten av festen gick i temafärgerna guld och rosa. Foto: PrivatOckså resten av festen gick i temafärgerna guld och rosa. Foto: Privat
Också resten av festen gick i temafärgerna guld och rosa. Foto: Privat
Lilla Nomi Hedetoft verkar nöjd med dagen och namngivningsceremonin. Foto: PrivatLilla Nomi Hedetoft verkar nöjd med dagen och namngivningsceremonin. Foto: Privat
Lilla Nomi Hedetoft verkar nöjd med dagen och namngivningsceremonin. Foto: Privat

Bebisarna fick namn
– i superhjältedräkter

Publicerad

När familjen Hedetofts två yngsta medlemmar skulle få sina namn, ville föräldrarna göra något speciellt.

Iklädda egenkomponerade superhjältedräkter i guld och rosa arrangerade de en heldag för de närmsta vännerna och familjen ute i Bokskogen norr om Svedala.

– Det var en helt underbar dag, säger pappa André Hedetoft.

Redan när storasyster Iris fick sitt namn för tre år sedan, var det självklart för föräldrarna Sophie Hedetoft, 31, och André Hedetoft, 32, att det skulle vara en dag med superhjältetema. Båda har ett stort filmintresse och André, som är regissör, återkommer ofta till temat i sina filmer.

– Den gången ville vi klä ut oss till något på I, och då blev det superhjältefamiljen The Incredibles. Sedan dess har vi alltid sagt att våra barn är våra superhjältar, säger Sophie Hedetoft.

Guld och rosa

I går var det återigen dags för familjen att ställa till med namngivningskalas, den här gången för tvillingdöttrarna Nomi och Luna, fyra och en halv månad gamla. Och den här gången gick föräldrarna ett steg längre och fixade egna superhjältedräkter åt hela familjen.

– Det var helt enkelt dags att göra en egen dräkt, så vi alla kunde ha likadana. Det är lite köpt och lite sytt. Jag brukar gå all in på färgteman och vi tyckte att de där guldtajtsen var så fräcka och så blev det bara rosa också. Sedan gick hela namngivningen i de färgerna, säger Sophie Hedetoft.

Storasyster Iris blev mycket förtjust över sin dräkt.

– Hon tyckte att hon var så snygg!

Superkrafter

Själva namngivningsfesten ägde rum i Bokskogen utanför Svedala – ett ställe som har en mycket speciell plats i familjens hjärta. Här gifte sig Sophie och André för sex år sedan och det var också här Iris, 3, fick sitt namn.

När alla gäster hade anlänt höll Sophie och André i en liten ceremoni, där de berättade vilka superkrafter de önskar döttrarna i livet.

André och Sophie Hedetoft hade tillverkat egna etiketter till drickat.Foto: Privat

– Till exempel telepati, så att de alltid ska känna att vi har en speciell länk till varandra, säger Sophie.

Den sista superkraften som föräldrarna ville förmedla till sina barn är kanske också den viktigaste.

– Det är kraften som de har inom sig och som de ska utforska nu under resten av livet.

Korvgrillning och tårta

Alla gäster fick skriva hälsningar till tvillingarna. Lapparna lades, tillsammans med bilder från dagen i en tidskapsel som barnen ska få öppna när de blivit äldre. Efter ceremonin blev det korvgrillning, och sedan bjöds det på tårta hemma hos familjen i Vellinge.

Sophie Hedetoft säger att hon verkligen kan rekommendera andra att lägga lite extra tid och omsorg på namngivningsfesten.

– Vi tycker att det blev mer personligt så här, och det är jätteroligt att spinna loss på ett tema. Det kanske tar lite mera tid, men det är definitivt värt det.

Både André och Sophie är märkbart nöjda och glada över dagen.

– Nomi och Luna är kanske för små för att komma ihåg något, men vi och alla andra som var där bär med oss den här dagen för resten av livet, säger André.

Följ Kvällsposten på Facebook och få senaste nyheterna i ditt flöde

Minna Wallén-Widung
Minna Wallén-Widung

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag