En varning har utfärdats till allmänheten. Foto: Andre TajtiEn varning har utfärdats till allmänheten. Foto: Andre Tajti
En varning har utfärdats till allmänheten. Foto: Andre Tajti
Ett lager med batteriavfall brinner. Foto: Andre TajtiEtt lager med batteriavfall brinner. Foto: Andre Tajti
Ett lager med batteriavfall brinner. Foto: Andre Tajti
Verksamheter runtomkring byggnaden evakueras. Foto: Andre TajtiVerksamheter runtomkring byggnaden evakueras. Foto: Andre Tajti
Verksamheter runtomkring byggnaden evakueras. Foto: Andre Tajti

Stor brand i lager – boende varnas

Publicerad
Uppdaterad

Ett lager med batteriavfall på Gasverksgatan i Landskrona stod under fredagen i brand.

En varning har utfärdats till allmänheten och området är avspärrat.

– Det är en väldig rökutveckling och det påverkar området runtomkring, säger Peter Vikeborg, inre befäl vid räddningstjänsten Skåne nordväst.

Röken vällde ut från ett företag på Gasverksgatan i Landskrona under söndagseftermiddagen. En av byggnaderna hade fattat eld och gifttig rök spred ut sig i området. 

– Det är en väldig rökutveckling och det påverkar området runtomkring, konstaterade Peter Vikeborg, inre befäl vid räddningstjänsten Skåne nordväst.

Röken var så kraftig – och giftig – att räddningstjänsten vid 13-tiden gick en varning ut till allmänheten i Landskrona, i närheten av Boliden Bergsö.

Ett viktigt meddelande till allmänheten har gått ut.Foto: Skärmdump

Batterier

Företaget hanterar batterier och enligt tidiga uppgifter från polisen var det just batterier som brann. Det dementerade företaget under eftermiddagen. I stället var det en byggnad som framtiden ska användas som produktionslokal som tagit fyr.  i

– Det är inte batterilagret som brinner, utan taket på en byggnad där vi håller på att uppföra en ny produktionslokal. I samband med installationsarbetet har någonting börjat brinna, förklarar Fredrik Kanth, platschef vid företaget, för Helsingborgs Dagblad.

Under släckningsarbetet var Gasverksgatan och Stuverigatan avspärrad. Flera enheter från räddningstjänsten var på plats för att bekämpa branden – och se till att den inte spred sig. 

Gasverksgatan och Stuverigatan var  avspärrade och flera enheter från räddningstjänsten är på plats.

– Många enheter är på väg dit och flera befinner sig redan på platsen, sa Peter Vikeborg under räddningsarbetet. 

Ingen skadade sig i samband med branden. 

Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag