Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Våldsam båtbrand utanför badstrand

Båten började brinna utanför en badstrand nära Halmstad. Foto: Läsarbild

På onsdagen började en båt brinna i vattnet utanför Halmstad.

Enligt Sjöräddningscentralen var det en motorbåt som fattat eld.

– Båten blev övertänd och sjönk och två personer räddades av en privatperson, säger Jonas Malmstedt, räddningsledare vid Sjöfartsverkets Sjö- och flygräddningscentral.

På onsdagen kom larmet om en brinnande båt utanför Halmstads kust. Lotsbåt, helikopter och båtar från Sjöräddningssällskapet deltog i insatsen, rapporterar P4 Halland.

– Det är en Bayliner på 20 fot, en motorbåt, som brunnit upp söder om Halmstad, vid Östra stranden. Den blev totalt övertänd och numera sjunken, säger Jonas Malmstedt, räddningsledare vid Sjöfartsverkets Sjö- och flygräddningscentral.

Två personer räddades ur brinnande båt

De två personerna som befann sig på båten räddades av en privatperson med en fritidsbåt, berättar Jonas Malmstedt och tillägger att de ska vara helt oskadda efter den chockerande händelsen.

Hjältarna som kom till undsättning heter Wilhelm Bäckman Winald och Magnus Persson. 20-åriga Wilhelm berättar för Hallandsposten om hur han agerade när han såg röken.

– Vi åkte dit så fort vi kunde och vi var där inom tre minuter. Från början såg vi bara den stora röken. En väldigt mörk rök. Men sedan när vi kom närmare såg vi att det var en båt. Min första instinkt var att hitta dem, säger Wilhelm Bäckman Winald.

”Helt övertänd”

Då hade de två personerna hunnit simma bort från den övertända båten och kunde plockas upp i båten.

– Personerna var oskadda och det fanns inga tecken på brännskador eller rökskador. Hela förloppet gick fort. Båten var övertänd, från akt till för. Det fanns ingenting kvar av den, säger Magnus Persson, som är ambulanssjuksköterska i Halmstad, till tidningen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!