Explosionen var mycket kraftig. Foto: MARTIN ERIKSSON / MARTIN FOTOGRAF / 3916 FREELANCER MARTIN FOTOGRAFExplosionen var mycket kraftig. Foto: MARTIN ERIKSSON / MARTIN FOTOGRAF / 3916 FREELANCER MARTIN FOTOGRAF
Explosionen var mycket kraftig. Foto: MARTIN ERIKSSON / MARTIN FOTOGRAF / 3916 FREELANCER MARTIN FOTOGRAF
Ett stort räddningspådrag skickades till platsen. Foto: MARTIN ERIKSSON / MARTIN FOTOGRAF / 3916 FREELANCER MARTIN FOTOGRAFEtt stort räddningspådrag skickades till platsen. Foto: MARTIN ERIKSSON / MARTIN FOTOGRAF / 3916 FREELANCER MARTIN FOTOGRAF
Ett stort räddningspådrag skickades till platsen. Foto: MARTIN ERIKSSON / MARTIN FOTOGRAF / 3916 FREELANCER MARTIN FOTOGRAF
En person greps i samband med händelsen. Personen var också skadad. Foto: MARTIN ERIKSSONEn person greps i samband med händelsen. Personen var också skadad. Foto: MARTIN ERIKSSON
En person greps i samband med händelsen. Personen var också skadad. Foto: MARTIN ERIKSSON

Båt exploderade – utreds som mordbrand

Publicerad

En båt exploderade i Kattarps hamn i natt.

En skadad man greps på platsen misstänkt för mordbrand.

– Mannen hade en sådan typ av skador att man misstänker att det var han som låg bakom det, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Samtalet till SOS inkom klockan 02.51 natten mot torsdagen. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen. Enligt räddningstjänsten hade den brinnande båten då exploderat och totalförstörts.

På brandplatsen anträffades en skadad man i 50-årsåldern.

Polis på plats bedömde brandplatsen att vara en brottsplats och spärrade av i avvaktan på teknisk undersökning. Mannen som anträffas på platsen fördes med ambulans till sjukhuset i Helsingborg. Han greps och är i nuläget misstänkt för mordbrand.

– Omständigheter och iakttagelser på platsen gör att man misstänker honom. Jag vill inte gå in i närmre detalj på vilken typ av skador han har. Men de är av ett sådant slag att vi misstänker att det är han som ligger bakom det, säger Stephan Söderholm.

Försökte mannen fly från platsen?

– Nej, han var så pass skadad att han var kvar där och behövde hjälp att ta sig till sjukhus.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag